door

Wortelgemberjus in de wolken

Exquise maaltijden van Jonnie Boer bij Lufthansa

archief oud artikel 24 oktober 2007 Jonnie Boer, één van de drie Nederlandse topkoks, gaat de komende twee maanden maaltijden bereiden voor Lufthansa. Het eten wordt geserveerd op de internationale vluchten van de Duitse luchtvaartmaatschappij.

De reizigers kunnen kiezen uit exquise gerechten bereid door Jonnie Boer. Reizigers in de First Class kunnen bijvoorbeeld kiezen uit vanillestokje, gegrilde sint-jakobsschelpen met witlof, wortelgemberjus en wilde rijst of een met Noordzeegarnalen gevulde tomaat, gemarineerde papaja en gebakken reuzengarnalen met zucchine-aardappelsalade. Voor mensen in de Business Class moeten het met iets mindere gerechten doen. Al zullen ze ongetwijfeld weinig te klagen hebben over de maaltijden van de beroemde eigenaar van restaurant De Librije.

Nederlander

De samenwerking met Jonnie Boer komt voort uit het Star Chef-programma van Lufthansa, topkoks van over heel de wereld koken maaltijden voor de internationale vluchten. Beroemde koks als Harald Wohlfahrt (Baiersbronn), Dieter Müller (Bergisch Gladbach), Frank Zlomke (Paarl, Zuid-Afrika), Daniel Boulud (New York) gingen de Nederlandse chef-kok al voor. Ook de Griekse sterkok Evdoxios Doxis Bekris en de Indiase topkok Hernant Oberoi zijn aangetrokken om maaltijden te bereiden. Jonnie Boer is de eerste Nederlandse topkok die aan het programma deelneemt. "Wij zijn zeer vereerd de menu's van de eerste Nederlandse Star Chef aan onze Nederlandse passagiers te kunnen presenteren", aldus Patrick Artiel van Lufthansa Nederland.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 oktober 2007 - 688

Dit past bij 'Wortelgemberjus in de wolken'