door

Nieuw raam voor kathedraal Roermond

'De Boom van Jesse' beeldt stamvader van Jezus uit

archief oud artikel 28 januari 2008 Roermond, Limburg De Sint-Christoffelkathedraal in Roermond heeft een nieuw gebrandschilderd raam. Begin februari wordt 'De Boom van Jesse', geschilderd door Diego Semprun Nicolas, officieel gepresenteerd.

Op het gebrandschilderde raam staat Jesse, de stamvader van Jezus afgebeeld. Naast hem staan andere Bijbelse profeten, die ook de komst van Christus voorspelden, afgebeeld. Op 3 februari wordt het raam officieel gepresenteerd.

Grootvader

Het is tweede raam in een reeks van vier ramen vervaardigd door Diego Semprun Nicolaas. Hij is de kleinzoon van de Roermondse glazenier Joep Nicolas, die in de jaren vijftig ook gebrandschilderde ramen leverde aan de Limburgse kathedraal. Ook diens grootvader Frans deed dat in 1870. Het raam dat nu nog in de kerk te vinden is, is het enige dat de Tweede Wereld overleefde.

Abstract

De komende jaren wordt heel de kathedraal van gebrandschilderde ramen voorzien. Op een groot deel van de ramen staan figuratieve afbeeldingen, enkele hebben ook abstracte. In de loop der jaren zijn ramen vervaardigd door Max Weiss, Leo Reihs en Huub Kurvers.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 januari 2008 - 990

Dit past bij 'Nieuw raam voor kathedraal Roermond'