Kinderen krijgen museum in Amsterdam

Kindermuseum wil kinderen in contact brengen met kunst en cultuur

Het Kindermuseum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 14 februari 2008 Amsterdam, Noord-Holland Amsterdam heeft vanaf april een kindermuseum. Het museum is gehuisvest in de Amsterdamse Westergasfabriek.

Op 26 april wordt het Kindermuseum samen met de eerste tentoonstelling geopend. De expositie 'Heldenstad' gaat over dappere daden van helden uit de hele wereld. Het is de bedoeling dat deze tentoonstelling anderhalf jaar te zien blijft, en op den duur wordt uitgebreid met een Kinderboekenland. Daar kunnen kinderen kennis maken met boekpersonages als Kikker, de Boze Heks en Dolfje Weerwolfje.

Tot zeven jaar

"Het nieuwe Kindermuseum wordt geen pretpark", zei Sandra Goos op 21 maart 2006 in Het Parool. "Het museum richt zich op korte hoogtepunten en veel prikkels. Het Kindermuseum zoekt het in intimiteit en educatie, met elkaar in rust iets nieuws leren in een veilige, speciaal voor kinderen ontworpen omgeving." De plannen voor het museum komen bij initiatiefneemster Sandra Goos, bij ouders, kunstenaars en leerkrachten vandaan. Samen willen ze de kinderen spelenderwijs in aanraking laten komen met kunst en cultuur. Voorlopig is het museum vooral bedoeld voor kleinere kinderen (tot zeven jaar). Vanaf september wordt de expositie uitgebreid, zodat het museum interessant is voor kinderen tot tien jaar.

Openingstijden

Het Kindermuseum is vanaf 26 april geopend op woensdag, zaterdag en zondag, van 10.00 uur tot 18.00 uur. In de schoolvakanties is het museum iedere dag open.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 februari 2008 - 5656