door

Oud-Rekum mooiste dorp van Vlaanderen

'Pittoresk maasdorpje' kreegt ruim derde van stemmen

archief oud artikel 30 mei 2008 Oud-Rekum is uitgeroepen tot allermooiste dorp van Vlaanderen. Het dorp won met overtuigende cijfers: het kreeg ruim een derde van de stemmen. De uitslag werd vandaag bekend gemaakt door Toerisme Vlaanderen, die de wedstrijd organiseerde.

"De pittoreske Maasdorpjes zijn stuk voor stuk pareltjes, die samen een uniek snoer vormen", zegt Sylvain Sleypen, de Limburgse gedeputeerde van Toerisme. Oud-Rekum is een van die Maasdorpjes en is volgens de jury 'een bijzondere parel in dit snoer'.

Oud-Rekum

Oud-Rekum ligt vlak over de Belgische grens, in de buurt van Maastricht. Wat maakt dit dorp dan zo bijzonder? De historische dorpskern is origineel bewaard en het dorp heeft imposante klassieke gebouwen die getuigen van een rijke geschiedenis, vindt de jury. Bovendien is het dorp 'omkaderd door opmerkelijk natuurschoon'. Oud-Rekum en de omliggende dorpen hebben volgens de jury de 'typische Maaslandse gezapigheid, authenticiteit en rust behouden'.

Toeristen trekken

Nu Oud-Rekum officieel het mooiste dorp van Vlaanderen is, hoopt Toerisme Vlaanderen veel extra bezoekers naar de regio te lokken. Om dit te stimuleren zijn er vanaf 1 juni speciale fietstochten.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 30 mei 2008 - 4452

Dit past bij 'Oud-Rekum mooiste dorp van Vlaanderen'

1 reactie