door

Weg dit weekend

De komende dagen klinken als muziek in de oren

archief oud artikel 11 juli 2008 In de zomer schieten de festivals in Nederland als paddenstoelen uit de grond, zo ook dit jaar. Al lijkt het weer nog niet helemaal mee te zitten, de evenementen zijn er niet minder gezellig om. Wellicht vindt u het ultieme zomergevoel op één van de festivals die DagjeWeg.NL voor u selecteerde.

Zingen met de sprookjesfiguren

Lekker meezingen én –dansen met je favoriete Sprookjesbosbewoners? Dat kan tijdens het Sprookjespopconcert! Vanaf dit weekend worden openen deze popconcerten op iedere zaterdagavond De Efteling Zomeravonden. Aanstaande zaterdag verzorgt Lee Towers het spetterende slotoptreden tijdens de eerste Zomeravond.

Gratis Pop

Geniet van gratis popmuziek in Het Leidse Hout te Leiden. Op zondag opent het gratis popfestival Werfpop voor de 27e keer zijn deuren. Het popfestival biedt elf binnen- en buitenlandse acts op twee hoofdpodia, met als headliner Kraak & Smaak. Naast muziek, zijn er ook diverse bars en marktkraampjes te vinden op het festivalterrein.

Dansen gegarandeerd

Het is deze dagen ver te zoeken, maar het zomergevoel komt zeker naar boven tijdens Sur Plus. Bij Saint Tropez op het Stadhuisplein in Rotterdam gaan de voeten van de vloer met gevestigde DJ's en nieuwe namen. Jamie Westland van Di-rect kan niet alleen goed drummen, maar kan ook goed overweg met de draaitafel. Ex-VJ Jeroen Post heeft na zijn carrière bij TMF voor zijn echte passie gekozen: zelf muziek maken. Buiten deze twee bekende namen, dragen ook Metin Mooire, Kid Kaio, Robin Qute, D.E.F. en Renesence hun steentje bij aan het ultieme zomergevoel.

Het Fenomeen van Bovenveen

Waant u zich zaterdag voor een middag op Montmartre in Parijs tijdens het Fenomeen van Bovenveen in Leidschendam-Voorburg. Er is een kunstmarkt, waar lokale kunstenaars ter plekke portretten tekenen en bijzondere voorwerpen in elkaar lassen. Ook verkopen mensen uit de buurt bijzondere, antieke en zelfgemaakte voorwerpen op de vlooienmarkt. Diverse muzikanten en dansgroepen hebben zich al aangemeld om het podium te bestormen, waar ook een professionele band een optreden verzorgt. Kortom, een bijna Zuid-Europese zomerse buurtsfeer in Zuid-Holland.

Feest aan de Maas

Schiedam barst de komende vier dagen uit haar voegen van de alle popmuziek, Hollandse Hits, Schiedam Classics, sport en theater tijdens het gratis Maasboulevardfeest. Dit jaar staan onder meer Radioacoustic, The Keytones, Rene Schuurmans en Jim op het podium. Maar het feest begint donderdag met een speciale editie van Schiedam Classics: dit jaar geen klassieke muziek, maar Jazz and Swing! Zowel de klassiekers uit de jaren '40 en '50 als modernere jazz passeren de revue.

4Daagse Feesten

De Nijmeegse Vierdaagse bestaat al enkele jaren uit meer dan alleen wandelen. Vanaf 12 juli staat het centrum van Nijmegen een week lang in het teken van Meet Friends, Have fun & Enjoy the music. Op 25 verschillende locaties in het centrum treden meer dan 200 artiesten op: van groot tot klein, van blues tot pop tot rock tot Nederlandstalig. Zo zijn Alain Clark, Voicst, Beef, Moke en BosHoss.





Een aantal leuke tentoonstellingen en evenementen sluit volgende week. Grijp daarom dit weekend nog de kans om deze activeiten te bezoeken:

Redactioneel - Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 juli 2008 - 5113

Dit past bij 'Weg dit weekend'