door

Verdwenen Frans Hals gevonden

Duitse kunstverzamelaar geniet in stilte van Hals

archief oud artikel 12 november 2008 Het is de Nederlandse kunsthandelaar Salomon Lilian gelukt om een schilderij van Frans Hals terug te vinden. Het portret van de evangelist Marcus verscheen in 1972 voor het laatst op een veiling. Daarna verdween ieder spoor.

Lilian vond het schilderij naar aanleiding van een tip in april. "Een man had het schilderij in 1972 gekocht en hing het in zijn eigen huis", vertelt de kunstverzamelaar tegen DagjeWeg.NL. "Om het risico te spreiden heb ik het doek samen met kunsthandelaar Konrad Bernheimer uit München gekocht. We hebben allebei verschillende klantenkringen, dus we hopen zo meer potentiële kopers te vinden."

Het is de Nederlandse kunsthandelaar Salomon Lilian gelukt om een schilderij van

Het werk is gerestaureerd en hangt vanaf 1 december in Colnaghi,de galerie van Bernheimer in Londen. Hierna verschijnt het schilderij op de Tefaf in Maastricht. De vraagprijs is 6,1 miljoen euro.

Groot museum

"Zoals het er nu naar uitziet hebben verschillende partijen interesse in het schilderij. Zowel particulieren als grote musea. Ik hoop dat het bij een groot museum terechtkomt. Dan wordt er door meer mensen van genoten."

Het is de eerste keer dat Salomon Lilian een belangrijk schilderij terugvindt. "Ik ben er zeer blij mee. De set is nu weer compleet. Ik doe wel vaker ontdekkingen, zo'n één á twee keer per jaar. Maar de ontdekking van een Hals? Dat is een unicum!"

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 november 2008 - 244

Dit past bij 'Verdwenen Frans Hals gevonden'