door

CJP: Belangstelling jongeren voor cultuur groeit

Stichting ziet aantal leden groeien

archief oud artikel 4 januari 2008 Steeds meer jongeren zijn geïnteresseerd in cultuur, stelt Stichting Cultureel Jongeren Paspoort naar aanleiding van de ledengroei. "De invoering van het vak CKV heeft effect."

Afgelopen jaar wierf stichting CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) ruim 26.000 nieuwe leden, jongeren tussen de 18 en 26 jaar. Door een natuurlijk verloop, jongeren van 26 jaar zijn automatisch geen lid meer, moet het CJP steeds weer nieuwe leden werven om op het ledenaantal op peil te houden. Het aantal betalende leden steeg van 65.000 naar 70.000. De stichting zegt dat daarmee de culturele belangstelling van jongeren groeiende is.

Onderwijs

De ledenaanwas heeft verschillende oorzaken, zegt Eline Klooster van het CJP. "Ons culturele aanbod is steeds breder geworden. Ook spelen culturele instellingen steeds beter in op jongeren, bijvoorbeeld met speciale programma's." Ook werkt de stichting meer samen met partners. Zo kunnen leden korting krijgen bij een verzekeringsmaatschappij en wordt de kaart geaccepteerd bij de jeugdherbergen van StayOkay. Een andere belangrijke reden van de ledengroei is de invoering van het vak CKV in het middelbare onderwijs. "We merken dat daardoor steeds meer jongeren zijn geïnteresseerd in cultuur."

Korting

In Nederland lopen nu ruim 276.000 jongeren rond met een CJP-pas, een pas waarmee ze korting krijgen bij bioscopen, theaters en musea.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 januari 2008 - 890

Dit past bij 'CJP: Belangstelling jongeren voor cultuur groeit'