door

Dromen zijn bedrog

Bedrijf Marco Borsato bankroet

archief oud artikel 23 september 2009 Amsterdam, Noord-Holland 'Afscheid nemen bestaat niet', zong Marco Borsato nog een aantal jaar geleden. Toch moet de zanger eraan gaan geloven. Want afscheid nemen is het enige wat hij nog van zijn bedrijf The Entertainment Group (TEG) kan doen. Gisteren is TEG door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard.

"Ik ben verslagen, verdoofd, leeg en intens verdrietig," zegt de zanger tegen Story. "Ik heb twintig jaar gewerkt en al mijn werk is nu in rook opgegaan. Ik moet zelfs vanaf de min alles weer opbouwen."

Riskante overnames

De onderneming kwam onder meer in de problemen door riskante overnames van zusterbedrijf Lab Venture. TEG had aan dit bedrijf miljoenen uitgeleend. Deze miljoenen werden in allerlei mediabedrijfjes gepompt. "De omzet was enorm, maar verre van winstgevend", vertelt een bron bij TEG aan het Algemeen Dagblad. Daarnaast speelde de crisis een rol. Er staat volgens het laatste jaarverslag van 2007 ten minste een schuld uit van 26 miljoen euro.

Eigen rekening

Het personeel van het artiestenbureau is toegesproken door curator Jan Padberg en naar huis gestuurd, omdat er geen kans meer is op een doorstart. Ook is er geen geld meer om salarissen over september te betalen. De artiesten die zijn aangesloten bij TEG hoeven niets te vrezen. Het geld wat ze verdienen met hun concerten wordt gewoon op eigen rekening gestort.

Nieuw album

Om het drama enigszins het hoofd te bieden is de zanger druk bezig met zijn nieuwe album. Waarschijnlijk komt het werk eerder uit dan aanvankelijk bedoeld was. "Dit kost allemaal zoveel energie," vertelt Marco. "Dit is geen klap, dit is een mokerslag. Ik ben zo moe."

Vandaag om 11.00 uur is er in Paradiso een persconferentie, waarin Borsato bekendmaakt of het concert Symphonica in Rosso doorgaat.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2022-12-27 16:43:34 · Gepubliceerd: 23 september 2009 - 316

Dit past bij 'Dromen zijn bedrog'