door

Nederlands openbaar toilet is smerig

Resultaten Nationaal Toiletonderzoek 2009 bekend

archief oud artikel 9 november 2009 Amsterdam, Noord-Holland De poep zit nog net niet aan de muren, maar de hygiëne in openbare toiletten in Nederland is ver te zoeken. Dat blijkt uit het recente Nationaal Toiletonderzoek 2009 van Service Management. Het vakblad voor de schoonmaakbranche keurde maar 24 procent van de 150 onderzochte toiletten goed.

Met name de toiletten in de gezondheidszorg komen jammerlijk slecht uit de test: 22 procent goed. In 2008 lag dit percentage maar liefst 11 procent hoger. Door de dramatische score eindigt de gezondheidszorg op de laatste plaats van de onderzochte categorieën. De categorieën 'horeca' en 'openbare gebouwen' delen de tweede plaats met 24 procent goed. Winnaar is de categorie 'warenhuizen/tuincentra' met 29 procent goed.

Heren- versus damestoiletten

Opvallend onderzoeksresultaat is dat de herentoiletten (27% goed) dit jaar hoger scoren dan de damestoiletten (21% goed). Toch hebben de damestoiletten van Regardz Airport Hotel Rotterdam de prijs voor het Schoonste Toilet van Nederland gewonnen. De bacteriën in de toiletten worden onderdrukt, het ruikt er prettig en toiletteren is aangenaam dankzij de muziek.

Wat de gevolgen van het onderzoek zijn, is nog niet bekend. Duidelijk is wel dat de openbare toiletten in Nederland grondig aangepakt moeten worden. In deze griepperiode is het hoogst noodzakelijk dat hygiëne gewaarborgd wordt. In eigen huis, maar helemaal op openbare plekken.

Het Nationaal Toiletonderzoek keurt vier onderdelen in vier categorieën. De zitting (55%) was het meest vervuild, gevolgd door de kraanknop (33%), de spoelknop (28%) en de deurknop (11%).

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 november 2009 - 777

Dit past bij 'Nederlands openbaar toilet is smerig'

1 reactie