door

Op wintersport door Frankrijk? Tank vaker!

Te weinig brandstof in Frankrijk

archief oud artikel 24 februari 2010 Toerisme Wie de komende dagen op vakantie gaat en door Frankrijk reist, moet niet vergeten om onderweg vaker te tanken. De kans bestaat namelijk dat tankstations geen diesel of benzine hebben door een staking van medewerkers van zes Total raffinaderijen en zes brandstofdepots.

Ondertussen hebben meer dan honderd van de tweeduizend Total tankstations één product niet meer op voorraad. De kans bestaat dat er de komende weken nog meer tekorten gaan ontstaan. Wie door Frankrijk reist doet er goed aan om of vaker te tanken of om een jerrycan met benzine of diesel mee te nemen in de auto. Mocht het niet mogelijk zijn om te tanken, dan heb je in ieder geval wat brandstof bij de hand.

Medewerkers van Total willen dat Total haar raffinaderijen niet sluit of verkoopt. Total heeft nu aan de Franse president Nicolas Sarkozy belooft dit de komende vijf jaar niet te doen. De werknemers willen echter harde garanties van hun werkgever. Het probleem leek de afgelopen week groter te worden, omdat ook de medewerkers van raffinaderijen van ExxonMobil het werk neer wilden leggen.

Eerst leek het erop dat er nog genoeg brandstof was voor zeven tot tien dagen, maar omdat veel mensen brandstof hamsteren slinkt de voorraad erg snel. Als Frankrijk zonder brandstof komt te zitten, is dit een regelrechte ramp voor de economie van het Europese land.

Last-minute op wintersport? Op DagjeWeg.NL vind je chalets voor de laagste prijzen. Kortingen tot 300 procent. Profiteer van deze kortingen en ga lekker lang op wintersport!

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 februari 2010 - 611

Dit past bij 'Op wintersport door Frankrijk? Tank vaker!'