door

Ark van Noach gevonden?

Hout van 'ark' blijkt 4.800 jaar oud te zijn

archief oud artikel 27 april 2010 Geschiedenis Is de Ark van Noach gevonden? Chinese en Turkse evangelische onderzoekers menen van wel. Zij onderzochten een houten structuur op de berg Ararat in Turkije, die lijkt op een boot. Conclusie van het onderzoek: het hout van de structuur is 4.800 jaar oud.

“Het is nog niet honderd procent zeker dat het hier gaat om de Ark van Noach, maar we zijn wel 99,9 procent zeker”, zegt Yeung Wing-cheung van Noah’s Ark Ministries International tegen persbureau AFP. Het team van Wing-cheung onderzocht de 'ark' naar aanleiding van satellietfoto's van het gebied.

Wing-cheung en zijn team gingen naar de houten constructie en troffen verschillende houten compartimenten aan. Wing-cheung is van mening dat er ooit dieren sliepen in deze kamers. De compartimenten waren uitgerust met balken.

Het evangelische onderzoeksteam denkt niet dat het een menselijke nederzetting op de berg is. Daarvoor is de locatie op de berg te hoog.

Noach en zijn ark

In het Bijbelboek Genesis staat het verhaal over Noach. God straft de mensen en de dieren door de aarde met een zondvloed te treffen. Noach krijgt de opdracht een ark te bouwen en van alle reine dieren zeven paar en van alle onreine dieren één paar mee te nemen.

Na de zondvloed daalt het waterpeil en strandt de Ark van Noach op een berg. Velen denken dat dit de berg Ararat is, het hoogste punt in de omgeving.

Nederland heeft een eigen Ark van Noach. De ark is tot 29 mei 2010 te zien in Vianen.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 april 2010 - 1558