door

Drijvend zwembad op Amstel

Spetteren in Amsterdam

archief oud artikel 27 juli 2010 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Het eerste drijvende zwembad van Nederland is maandagmiddag in Amsterdam gearriveerd. Waterratten moeten nog even geduld hebben, eind augustus opent het zwembad officieel en kan iedereen een duik nemen.

Het zwembad heet BadBuiten en ligt de komende drie jaar in de Amstel. Het bad is 18 bij 5 meter groot en bestaat uit twee enorme bakken. De ene bak is voor het zwembad. Hierin kunnen dertig mensen tegelijk in het water spetteren. De andere bak is bestemd voor toiletten, douches en kleedhokjes op het water van de Amstel.

Een grote tent overdekt het drijvende zwembad, dat voorzien is van twee horecagelegenheden. Het bad is vanaf de oever bereikbaar via een loopbrug. Tot elf uur 's avonds kunnen mensen gebruik maken van het verkoelende water van BuitenBad.

Houd de website van BadBuiten in de gaten voor de officiële opening.

Het bad is een idee van het Amsterdamse waterleidingbedrijf Waternet. Zij keken het kunstje af van Europese steden als Berlijn en Parijs, waar al drijvende zwembaden bestaan.

Nog meer poedelen? DagjeWeg.NL heeft het overzicht van alle zwembaden in Nederland.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 juli 2010 - 3051