door

Ridehere: carpoolen naar een feestje

Op je gemak van en naar evenementen

archief oud artikel 19 augustus 2010 Opmerkelijk Heb je kaartjes voor dat ene concert en begeeft je auto het? Of laten je vrienden het afweten en moet je opeens helemaal alleen naar het Gelredome pendelen? Er is een oplossing voor deze problemen. Ridehere.nl brengt autobezitters en enkel met de benenwagen uitgeruste feestgangers bij elkaar.

Het is een idee van Vera Kamphorst en Rutger Jansen. Door een auto te delen, kun je de reiskosten laag houden, nieuwe mensen leren kennen en ben je ook nog eens goed bezig als het gaat om het milieu.

Het werkt heel simpel. Op de site staan vier stappen die je even moet doorlopen. Eerst schrijf je jezelf in. Vervolgens kies je een evenement. Dan zoek je mensen die ook die kant opgaan en nog een plekje in de auto zoeken of overhebben. En vervolgens maak je contact. Een waterdichte match!

Het ligt voor de hand dat lang niet alle organisatoren van festivals, concerten en feesten blij zijn met het initiatief. Zij verdienen over het algemeen veel geld door parkeerplaatsen te verhuren. Een deel daarvan gaat dankzij de carpooler in rook op. Toch denken de mensen achter Ridehere.nl dat de organisatoren het initiatief vanzelf gaan omarmen. Veel evenementen kampen met een tekort aan parkeerplaatsen en dan is het fijn als het zo kan worden opgelost.

Voor meer informatie kun je terecht op de site: www.ridehere.nl

Wat is er te doen in Nederland? Bekijk de uitkalender!

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 augustus 2010 - 119

Dit past bij 'Ridehere: carpoolen naar een feestje'

1 reactie