door

Tirza op naar de Oscars

Nederlandse inzending voor filmprijs bekend

archief oud artikel 3 september 2010 Cultuur De film Tirza is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars. Op 22 september gaat de film van Rudolf van den Berg in première.

De film Tirza van regisseur Rudolf van den Berg hoopt nu op een nominatie in de categorie 'Beste niet-Engelstalige film'. Tirza is gebaseerd op het gelijknamige boek van Arnon Grunberg en gaat over een vader die de grip op zijn dochter verliest als zij een vriendje krijgt. Het boek werd in 2007 bekroond met de Libris Literatuurprijs en de Gouden Uil. Sylvia Hoek speelt Tirza en Gijs Scholten van Aschat vertolkt de rol van haar vader. Op 22 september opent de film het Nederlands Film Festival.

Inzending

Dertien Nederlandse films meldden zich aan voor de Nederlandse Oscarselectie. Ook De Gelukkige Huisvrouw, Komt een Vrouw bij de Dokter en de Hel van '63 waren in de race. Vorig jaar vertegenwoordigde Wit Licht van Marco Borsato de Nederlandse inzending. Maar omdat de film later in het buitenland was gemonteerd, was de film niet echt Nederlands. Oorlogswinter kwam als vervanger naar voren, maar wist geen nominatie in de wacht te slepen.

Trailer Tirza

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 september 2010 - 783