door

Museum zonder muren

Nationaal Historisch Museum verzamelt Nederlandse historie

archief oud artikel 29 september 2010 Geschiedenis Voor de geschiedenis van Nederland hoef je niet naar een museum. Kijk om je heen! Het Nationaal Historisch Museum wijst vanaf dit voorjaar ieder jaar een serie historische locaties aan. Hier vindt het publiek informatie ter plaatse en digitaal.

Wat is er met de Bossche Binnendieze gebeurd? En hoe leefden de mensen toen de rede van Texel nog de poort naar de wereld was? Op 45 locaties in Nederland start in het voorjaar van 2011 het project Plaatsen in Nederland van het Nationaal Historisch Museum. Over de aangewezen locaties is ter plaatse en online informatie te vinden. Ook kan iedereen zijn of haar eigen geschiedenis aan de plaats toevoegen.

De locaties worden gekozen aan de hand van het thema van de Week van Geschiedenis. Dit jaar is dat 'Land en Water'. Het museum heeft nu gekozen voor onder meer de Afsluitdijk, Stadskanaal, Fort Pampus, het Geuldal en de Deltawerken. Ook de Manhattan New York, als voormalig Nieuw-Amsterdam, is gekozen. Bekijk alle historische locaties.

Plaatsen van herinnering

Door ieder jaar nieuwe locaties aan te wijzen, wil het Nationaal Historisch Museum een netwerk creëren van plaatsen van herinnering. Hierbij werkt het museum samen met lokale instellingen, gemeenten en provincies.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 september 2010 - 719