door

YouTube Orkest gaat weer op tournee

Amateurmusici treden volgend jaar op in Sydney

archief oud artikel 13 oktober 2010 Cultuur SYDNEY - Na het succes van het YouTube Symfonie Orkest in Carnegie Hall in New York komt er een vervolg op de talentenjacht. Door een auditie te plaatsen op de videowebsite maken deelnemers kans op een plek in het tweede orkest. De uitgekozen muzikanten treden volgend jaar op in het Sydney Opera House.

Sinds dinsdag kunnen amateurmusici hun audities uploaden op de videowebsite en zo proberen een plekje te veroveren in het tweede Youtube Symfonie Orkest. De auditieronde voor de talentenjacht eindigt op 28 november en op 11 januari is de uitslag bekend.

Bekijk nog meer prachtige concerten op Opera Magazine.

Carnegie Hall

In 2009 traden 96 muzikanten uit 33 landen op in de Carnegie Hall in New York. Onder hen waren ook drie Nederlanders: violiste Annemarie van Viegen, celliste Rosette Kruisinga en harpiste Regina Ederveen. Het gezelschap speelde toen onder meer composities van Bach, Mozart, Wagner en Tsjaikovski.

Mason Bates

Voor de tweede versie van het YouTube Orkest zijn twee opties om auditie te doen. Je kunt een video-auditie voor het orkest indienen of een solo-improvisatie op een stuk dat speciaal voor dit orkest is gecomponeerd door de Amerikaanse componist Mason Bates. De beste en meest creatieve musici gaan naar Sydney. Het advies van de deelnemers van vorig jaar is: "Oefenen, oefenen, oefenen. En pas als je er helemaal klaar voor bent, dan doe je auditie."

Doe auditie!

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 oktober 2010 - 2969