door

In het museum: President #Bush

Bouw museum George W. Bush start in november

archief oud artikel 28 oktober 2010 Geschiedenis Het pistool van Saddam Hussein, een megafoon en een galajurk van Oscar de la Renta. Ze schrijven samen de geschiedenis van de 43ste president van de VS: George W. Bush. In november start de bouw van een museum over Bush in Dallas, Texas.

Voordat de schoppen in de grond gaan voor het museum van Bush, is er in het Meadows Museum in Dallas een tentoonstelling te zien. Hierin wordt al een voorproefje gegeven van zijn bijdrage aan de Amerikaanse geschiedenis. Zo is de megafoon te zien, waarmee George Bush de menigte toesprak op de puinhopen van Ground Zero. Ook ligt er een brief van Bono van U2 aan president Bush over aids in Afrika. Behalve persoonlijke eigendommen van president Bush, is er ook informatie te vinden over het Bush Institute.

De tentoonstelling in het Meadows Museum is te zien van 23 oktober 210 tot 6 februari 2011.

Museum

De voorwerpen van de tentoonstellingen komen uiteindelijk terecht in de presidentiële bibliotheek en het museum van Bush. Dit museum verrijst vanaf november op de campus van de Southern Methodist University in Dallas, Texas.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over musea op DagjeWeg.NL.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 oktober 2010 - 126