door

Ark ligt op het droge

Verbouwing #Ark van Noach nog niet klaar

archief oud artikel 1 november 2010 Toerisme Al enkele maanden is de Ark van Noach gesloten. Deze replica van het schip uit de Bijbel voer al door heel Nederland. Maar nu is er nog steeds geen vergunning om open te gaan. Wat is er aan de hand?

"Wij werken gewoon te langzaam", vertelt de bouwer van het schip, Johan Huibers. "We zijn bezig met een grote verbouwing en die is nog steeds niet klaar. Daarom zijn onze deuren helaas nog gesloten", legt Huibers uit. "Waar we heen willen als de verbouwing klaar is, weten we nog niet. Eerst moet alles klaar zijn."

Scheppingsverhaal

Op de boot zijn honderden opgezette dieren te zien. Medewerkers leiden bezoekers rond door de boot en vertellen hen het Bijbelse scheppingsverhaal. Johan Huibers maakte de Ark vrijwillig en ook zijn medewerkers helpen hem kosteloos. "Dat doen we omdat we het belangrijk vinden om de Bijbelse boodschap door te geven. In deze tijd wordt vaak wat lacherig gedaan over het boek Genesis, maar ik ben ervan overtuigd dat het allemaal werkelijk is gebeurd", vertelt één van de medewerkers van het schip in het Reformatorisch Dagblad van 1 mei 2007.

De replica is half zo groot als het schip waarover in de Bijbel wordt verteld. Nu is Huibers ook bezig met het bouwen van een replica op ware grootte. "Hiermee hopen we 30 april klaar te zijn", vertelt Huibers.

De bouw van de Ark

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 november 2010 - 144