Zuiderzeepad jarig

400 kilometer lange #wandelpad bestaat 25 jaar

Nieuws door

archief oud artikel 9 november 2010 Natuur Stavoren, Friesland Het Zuiderzeepad is jarig. Het LangeAfstand-Wandelpad (LAW) neemt wandelaars mee op een tocht van 400 kilometer door het 'Gouden Hart van Nederland': een tocht die voert langs grasdijken en oude vissersdorpen rondom het IJsselmeer. De tocht gaat van Enkhuizen naar Stavoren.

Jarig

In de vijfentwintig jaar dat mensen het Zuiderzeepad al bewandelen, is er veel gebeurd. In het begin was de totale route niet meer dan 150 kilometer lang. In de nieuwste gids is de totale wandeling wel 400 kilometer. In 1985 opende wandelaar Diederik Mönch het eerste gedeelte van de wandeling. Mönch heeft de eerste lijnen opgezet voor de wandelgids, die nu na 25 jaar een begrip geworden is.

Dijkwerkers

De mensen achter het Zuiderzeepad (nog steeds Diederik Mönch, maar ook Jim Mönch, Ad Goedvolk en vele anderen) blijven werken aan de route, om hem zo begaanbaar mogelijk te maken. Dat betekent dat de vrijwilligers een heel aantal paden begaanbaar hebben gemaakt in de afgelopen jaren. De route is afwisselend en veel wandelaars ontdekken dat Nederland veel mooier is dan ze altijd dachten.

De wandelgids met de Zuiderzeeroute is op wandelnet te koop voor € 18,70. De wandelaars van de Zuiderzeeroute hebben ook een eigen weblog: zuiderzeepad.blogspot.com. Op dit weblog kunnen wandelaars vast in de stemming komen en belevingen lezen van anderen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 november 2010 - 286

Dit past bij 'Zuiderzeepad jarig'