Snackbars frituren steeds vaker in gezond vet #friet
archief oud artikel 28 januari 2011 Toerisme Een bruine boterham blijft natuurlijk een betere keuze, maar toch gaat de kwaliteit van een frietje vooruit. Steeds meer cafetaria's gebruiken gezond vloeibaar vet. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
In 2007 bakte ruim de helft van de snackbars in gezond vloeibaar. Nu is dat al 75 procent. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbod. Voor het onderzoek bestelde de bod bij 73 cafetaria's in 25 steden een grote en een kleine portie friet. Ruim een derde van deze snackbars bleek gezond te frituren.
Verantwoord Frituren
De snackbars die meedoen aan de campagne Gezond Frituren kregen geen bezoek van de Consumentenbond. Opgeteld bij de 'gezonde' onderzochte snackbars komt de bond op een percentage van 75 procent van de snackbars die gezond frituren. De gezondste frietjes zijn te koop bij Happé in Amsterdam, de Koperwiek in Leiden en Nico's in Den Haag. Iedere twee jaar bekijkt de Consumentenbod het vetgehalte en de vetzuursamenstelling bij patatzaken.
Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 januari 2011 - 129