door

Nederlandse opvarenden cruiseschip weer thuis

#Cruiseschip op sleeptouw, passagiers weer thuis

archief oud artikel 17 mei 2011 Toerisme De 471 Nederlanders die sinds zaterdag vast zaten in een cruiseschip op de Oostzee zijn weer thuis. Vannacht landden er twee vliegtuigen met de passagiers op Schiphol.

In de nacht van maandag op dinsdag kwamen er twee vliegtuigen aan op Schiphol met de 471 Nederlandse opvarenden van het cruiseschip. De passagiers moesten hun cruise eerder afbreken, omdat alle motoren van het cruiseschip uitvielen. Dagenlang dobberden zij op de Oostzee, tot het schip maandag naar een haven in Zweden werd gesleept.

Beerput

Zaterdagochtend vielen de motoren van het cruiseschip uit en daarbij alle stroom. Omdat er geen elektriciteit was, zou het op het schip erg onhygiënisch zijn. "Alle toiletten lopen over en het stinkt alsof je in een beerput leeft", vertelde een Nederlander aan boord van het schip. Volgens de passagier was er nog wel genoeg eten aan boord.

Het cruiseschip is van de Italiaanse rederij MSC Cruises en maakte een rondvaart van tien dagen met Southampton als start- en eindpunt. Ter compensatie krijgen de reizigers een nieuwe cruise aangeboden.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-05-17 08:40:40 · Gepubliceerd: 17 mei 2011 - 172