door

Hulpdiensten staken zoekactie Grolsch Veste

Twee mannen omgekomen bij stadiondrama #grolschveste

archief oud artikel 7 juli 2011 Opmerkelijk Enschede, Overijssel Er wordt niet langer gezocht naar mensen die mogelijk nog onder het puin liggen van het ingestorte dak van het FC Twente stadion. Dat meldde burgemeester Den Oudsten tijdens de persconferentie vanavond. De brandweer gaat ervan uit dat niemand meer onder het puin ligt.

Een 31-jarige man uit Nijverdal overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Een 24-jarige bouwvakker uit Oldenzaal overleed een dag later in het ziekenhuis. In totaal vielen er vijftien slachtoffers.

De toedracht van de instorting is nog steeds onduidelijk

Onderzoek

De toedracht van de instorting is nog onbekend. Het onderzoek loopt nog, aldus de gemeente Enschede. In de loop van morgen komt er meer informatie over het onderzoek, meldde Den Oudsten. Hij gaf aan vooralsnog uit te gaan dat de ramp veroorzaakt is door een "bouw-gerelateerd" ongeluk en dat niet de gehele constructie van De Grolsch Veste onveilig is.

Trainingskamp

Gisteren rond twaalf uur stortte een deel van het dak van het FC Twente stadion in. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en zochten urenlang naar mogelijke vermisten. Daarbij werden speurhonden en camera's ingezet. De spelers van de Twentse voetbalclub hebben hun trainingskamp in Zeeland afgebroken. Wanneer er weer gevoetbald kan worden in het stadion is nog niet duidelijk.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 7 juli 2011 - 134