door

Zoektocht naar nieuwe eigenaar xwashier

NHM op zoek naar nieuwe eigenaar #xwashier

archief oud artikel 14 juli 2011 Geschiedenis In het voorjaar van 2011 lanceerde het Nationaal Historisch Museum (NHM) het project xwashier met als doel de historische locaties van Nederland bekend te maken. Nu is het museum op zoek naar een plek om de applicatie onder te brengen.

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat het NHM op 31 december 2011 definitief ontbonden wordt. Een aantal taken van het museum wordt overgedragen aan het Nederlands Openluchtmuseum. Voor xwashier is het museum op zoek naar een nieuwe eigenaar. Er is al veel interesse van organisaties uit de culturele sector, maar ook voor het bedrijfsleven is dit een goede investering. Een onafhankelijke commissie geeft in september een advies bij welke organisatie xwashier het beste past.

iPhone

Volgens Inge Willemsen, projectleider van xwashier, is de applicatie groot geworden zonder dat het veel gepromoot werd. "Dit maakt het interessant voor veel instanties, mensen vinden het echt een leuk initiatief." De app is tot nu toe alleen geschikt voor de iPhone, maar is al duizenden malen gedownload. Het doel van het project is jaarlijks vijftig nieuwe historische plaatsen te onthullen. Ook is het de bedoeling dat de applicatie voor andere smartphones beschikbaar wordt.

Hoe werkt de applicatie?

Ben je in het bezit van een iPhone? Dan kun je de xwashier-applicatie downloaden. Als je vervolgens op een historische plaats in Nederland komt, kun je een marker scannen met je iPhone. Zo 'check je in' op deze locatie. Maak vervolgens een foto als bewijs van je bezoek. Deze foto wordt dan toegevoegd aan je profiel op xwashier.NL. Hiermee kun je leuke prijzen winnen. Alle filmpjes en bijdragen van bezoekers zijn te bekijken op de website van xwashier.

Lees al het nieuws over het Nationaal Historisch Museum. Van de twijfelachtige opkomst tot de uiteindelijke neergang.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 14 juli 2011 - 264

Dit past bij 'Zoektocht naar nieuwe eigenaar xwashier'