door

Peperduur parkeren in Amsterdam

Amsterdam in top vijf duurste #parkeerplekken in Europa

archief oud artikel 26 juli 2011 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Amsterdam staat in de top vijf van de duurste parkeerplekken in Europa. Per dag kost een parkeerplaatsje zo'n 40 euro. Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, hanteert het hoogste parkeertarief ter wereld.

Dat parkeren in Amsterdam allesbehalve goedkoop is, dat was al bekend. Nu blijkt uit een onderzoek van de Colliers International Parking Rate Survey dat de tarieven ook vergelijken met andere landen in Europa hoog liggen. Amsterdam staat op nummer vijf in de top vijf van duurste parkeerplekken in Europa. Per dag betaalt de autobezitter zo'n 40 euro aan parkeerkosten. De duurste stad om te parkeren ter wereld is Oslo in Noorwegen. Ook in Kopenhagen ben je een flinke duit kwijt voor een parkeerplaatsje, ruim 50 euro per dag.

Parkeertarieven

Dit jaar stegen de parkeertarieven in Nederland opnieuw. Vooral in Hilversum was de prijsstijging enorm. De kosten stegen met tien procent. De duurste parkeerplekken van Nederland vind je in Amsterdam, Utrecht, Alkmaar, Gouda en Hilversum blijkt uit onderzoek van parkerenindestad.nl.

Geen zin om de parkeerkosten in Amsterdam te betalen? Ga dan een dagje naar een andere stad. DagjeWeg.NL heeft genoeg ideeën voor een stedentrip.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-07-26 09:46:18 · Gepubliceerd: 26 juli 2011 - 1612