door

Napoleon komt naar Nederland

Napoleon-maand gaat van start

archief oud artikel 9 oktober 2011 Geschiedenis Duivendrecht, Noord-Holland Het is deze maand precies tweehonderd jaar geleden dat de Franse keizer Napoleon Bonaparte een bezoek bracht aan Noord-Holland. Dit wordt herdacht met verschillende activiteiten. En het begint vandaag!

De aftrap van de Napoleon-maand is vandaag. De intocht van Napoleon, van Duivendrecht naar Amsterdam, wordt nagespeeld. Het schouwspel begint om 11:45 uur op het Stationsplein in Duivendrecht en eindigt op de Oeterwalerbrug in Amsterdam. Daar zal burgemeester Van der Laan de sleutel van de stad Amsterdam overhandigen aan Napoleon. Als alles goed gaat komt de stoet omstreeks 13:45 uur aan bij het Amsterdam Museum. In de Schuttersgalerij van het museum wordt vervolgens het gerestaureerde schilderij 'De intocht van Napoleon' onthuld. Het schilderij is de hele dag gratis te bewonderen.

Napoleon-maand

Er staat van alles op stapel de komende maand. Houd voor meer informatie over de Napoleon-maand DagjeWeg.NL goed in de gaten!

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-10-07 16:32:44 · Gepubliceerd: 9 oktober 2011 - 277

Activiteiten Amsterdam Museum

Nu te bezoeken

Gezichten van Noord-Holland


Vanaf 26 juli is de nieuwe tentoonstelling Gezichten van Noord-Holland te zien. Deze tentoonstelling is het resultaat van een uniek samenwerkingsproject tussen het Amsterdam Museum en het Frans...