door

Einde nabij voor Tropenmuseum?

Ministerie van Buitenlandse Zaken stopt subsidie

archief oud artikel 13 oktober 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Door de bezuinigingen moest het Tropenmuseum al op maandag haar deuren sluiten. Nu maakt het ministerie van Buitenlandse Zaken ook bekend dat het museum geen subsidie meer krijgt.

De toekomst van het Amsterdamse Tropenmuseum ziet er niet rooskleurig uit. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft besloten eind 2012 de totale subsidie van 20 miljoen euro aan het museum en het overkoepelende Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) stop te zetten. Hierdoor loopt het museum bijna de helft van haar inkomsten mis. "Het Tropenmuseum wordt voor het overgrootste deel betaald uit ontwikkelingsgelden. We willen niet uit de ontwikkelingsgelden tot in lengte der dagen het museum open houden", vertelt staatssecretaris Ben Knapen aan EenVandaag.

Maandag

Eerder werd al bekend dat het Tropenmuseum door bezuinigingen op maandag dicht blijft. Maar volgens Knapen hoeft het stoppen van de subsidie niet het einde te zijn van het instituut. Hij stelt voor dat het museum gaat samenwerken met het Afrikamuseum in Berg en Dal en Museum Volkenkunde in Leiden.

"We willen niet uit de ontwikkelingsgelden het museum openhouden"

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2011-10-13 07:45:37 · Gepubliceerd: 13 oktober 2011 - 295