door

Bestudeer je voedselresten

Neem de overgebleven oliebollen mee naar NEMO

archief oud artikel 2 januari 2012 Wetenschap Amsterdam, Noord-Holland Nog oude oliebollen of restjes van de nieuwjaarsbrunch of kerstdiner? Gooi ze niet in de kliko, maar neem ze mee naar NEMO in Amsterdam! In het Kerst-Lab ontdek je meer over deze overblijfselen van de feestdagen.

Tijdens de feestdagen is het oog vaak groter dan de maag en blijft er heel wat voedsel over. Normaal gooi je die restanten in de vuilnisbak, maar nu kun je ze meenemen naar science center NEMO. Daar kun je de meegebrachte kliekjes letterlijk en figuurlijk onder de loep nemen! In NEMO's Kerst-Lab leer je door middel van allerlei proefjes van alles over je eten. Hoeveel vet zit er in die heerlijke chocolademousse van tweede kerstdag? En wat zitten er precies voor voedingsstoffen in een oliebol? Liggen de overblijfselen van het kerstdiner toch al op de vuilnishoop? Geen nood, NEMO heeft nog genoeg voedselrestanten.

In NEMO's Kerst-Lab leer je alles over je voedselresten

NEMO biedt nog veel meer extra activiteiten in de kerstvakantie. Zo kun je je eigen energiedrankje maken in het Test-Lab en de codes van je brein kraken in het Brein-Lab. Verder leer je alles over vuur tijdens de gelijknamige theatershow, bekijk je de aarde op een digitale globe en bouw je een heuse alien.

In de hoofdstad valt van alles te beleven. Ga een dagje uit in Amsterdam!

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2012-01-04 09:17:02 · Gepubliceerd: 2 januari 2012 - 205