door

Reis als een echte koning

Bewonder verborgen schatten op het treinstation

archief oud artikel 15 februari 2012 Geschiedenis Den Haag, Zuid-Holland Bewonder de rijk versierde koninklijke wachtruimtes op stations in Nederland. De prachtig gedetailleerde kamers worden al generaties lang gebruikt door de koninklijke familie, wanneer zij op de trein moeten wachten. Vanwege de grote kwetsbaarheid van de ruimtes blijven de deuren gesloten voor publiek. Met de nieuwe virtuele rondleiding van de Nederlandse Spoorwegen is het mogelijk om een glimp op te vangen van de verborgen pracht en praal op het perron.

Kijk achter de gesloten deuren op het treinstation en ontdek prachtige verborgen schatten. Met de nieuwe virtuele rondleiding van de Nederlandse Spoorwegen neem je een kijkje in de koninklijke wachtruimtes. Op de vaak drukke perrons van station Amsterdam Centraal, Den Haag, Utrecht Centraal en Baarn worden deze rijk versierde kamers goed verborgen, omdat ze erg kwetsbaar zijn geworden. Al generaties lang moet ook de koninklijke familie wachten op de trein. Dit doen zij natuurlijk niet tussen het gewone burgervolk. Bewonder de pracht en praal van hun comfortabele wachtruimtes.

Rondkijken met gemak

De koninklijke wachtruimtes op de treinstations, zijn te bewonderen via de website van de Nederlandse Spoorwegen. Door middel van een navigatiebalk kijk je 360 graden in de rondte. Het beeld zet je eenvoudig stil op elke gewenste plek, zodat je kan in- en uitzoomen. Door middel van pictogrammen wordt bij verschillende voorwerpen in de wachtruimtes een toelichting gegeven. Zo staat er een uitleg bij de vele schilderingen, maar ook bij dure vazen, kroonluchters en kunstig gesneden kapstokken. Met fijne klassieke muziek op de achtergrond van de website, waan je je even een echte royalty in de koninklijke vertrekken.

Ontdek nog meer over de geschiedenis van de Nederlandse Spoorwegen in het Spoorwegmuseum! Ook een leuk uitje in de voorjaarsvakantie.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2018-10-01 13:34:39 · Gepubliceerd: 15 februari 2012 - 341