door

Kindermiddag in het Ilperveld

Kom een handje helpen!

archief oud artikel 27 juni 2012 Natuur Landsmeer, Noord-Holland Steek de handen uit de mouwen in het Ilperveld en help mee om de natuur op te ruimen. Jeugdclub de Waterratten trekt er vanmiddag op uit met een groep kinderen om gras te harken, boomstammen te zagen en om kleine diertjes te zoeken. Wie helpt mee tijdens deze leerzame en leuke kindermiddag?

Stap aan boord van het bootje en vaar mee naar een spannende plek in het Ilperveld. Tijdens een leerzame kindermiddag wordt het natuurgebied klaargemaakt voor de winter. Help mee en hark het gemaaide gras bij elkaar, zaag houtblokken voor de kachel en maak een pijl en boog van overgebleven takken. Tijdens deze leuke klusjes kom je soms hele bijzondere diertjes tegen, zoals de noordse woelmuis die heel goed kan zwemmen.

Praktische informatie

De kindermiddag in het Ilperveld is geschikt voor kinderen van zeven tot twaalf jaar oud die de natuur leuk vinden. Trek warme (regen)kleding aan en waterdichte schoenen of laarzen zijn erg handig. De middag begint om 13:30 uur bij het Bezoekerscentrum Ilperveld in Landsmeer en is afgelopen rond 15:30 uur. Aanmelden is nodig en kan via het telefoonnummer: +31 (0)88-0064455. Meedoen met de kindermiddag kost €6,50 per kind.

Ontdek de leukste kinderactiviteiten op DagjeWeg.NL!

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 27 juni 2012 - 121