door

Leven met Lodewijk Napoleon

Nieuwe tentoonstelling Paleis op de Dam

archief oud artikel 28 juni 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Als eerste koning van Nederland nam Lodewijk Napoleon zijn intrek in het Paleis op de Dam. Hij was geliefd onder het Nederlandse volk en veranderde veel in het regeringsbeleid. Hoe zijn leven eruit zag is nu te zien in de nieuwe tentoonstelling Koning Lodewijk Napoleon & zijn Paleis op de Dam.

Koning Lodewijk Napoleon was geliefd onder het Nederlandse volk. Zijn broer keizer Napoleon maakte hem de eerste koning van Nederland. Maar in plaats van hem te volgen, kwam Lodewijk op voor de Nederlanders. Hij werd daarom ook wel Lodewijk de Goede genoemd. Hij bracht zijn regeringsjaren door in het Paleis op de Dam, wat toen voor het eerst als koninklijk paleis diende. Wie nu het Paleis binnenloopt wandelt als het ware terug in de tijd. Terug naar het leven van Lodewijk de Goede.

Tentoonstelling Paleis op de Dam

Met de nieuwe tentoonstelling Koning Lodewijk Napoleon & zijn Paleis op de Dam krijgt de koning een nieuw leven. Door zijn meubilair en kunstvoorwerpen tevoorschijn te halen geeft het museum bezoekers een idee van zijn geschiedenis. Door mini-documentaires duiken de bezoekers in het verleden. Want behalve in het Paleis op de Dam had Lodewijk ook veel invloed in Nederland. Hij richtte bijvoorbeeld het Koninklijk Museum op, want nu het Rijksmuseum is.

Koning Lodewijk Napoleon & zijn Paleis op de Dam
Van 19 juni tot en met 16 september 2012.
Toegang: € 7,50 voor volwassenen en € 3,75 voor kinderen.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 28 juni 2012 - 2221