door

Ga mee op avontuur met The Hobbit

Bekendste boek van Tolkien op het witte doek

archief oud artikel 12 december 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De langverwachte verfilming van The Hobbit: An Unexpected Journey is eindelijk in de bioscoop te zien. Dit is één van de bekendste boeken van J.R. Tolkien. Zet je 3D-bril op en geniet van het prachtige avontuur!

De film The Hobbit: An Unexpected Journey is te zien in 214 bioscopen in Nederland. Bioscopen verwachten dat het een kaskraker wordt. Pathé, de grootste Nederlandse bioscoopketen, laat weten dat er in de voorverkoop al meer dan 30.000 kaarten zijn verkocht.

The Hobbit speelt zich af vââr de Lord of the Rings-films en is een van de bekendste boeken van schrijver J.R. R. Tolkien. In de film wordt hobbit Bilbo Balings gevolgd, terwijl hij samen met tovenaar Gandalf en een groep dwergen op zoek gaat naar een gestolen schat. Het wordt een avontuurlijke tocht waarin ze af te rekenen krijgen met trollen, wolven, reusachtige spinnen en een weerzinwekkende draak.

Lord of the Rings

The Hobbit heeft veel gemeen met The Lord of the Rings-trilogie. Niet alleen is Peter Jackson regisseur van zowel The Lord of the Rings als The Hobbit, zijn meerdere acteurs uit The Lord of the Rings te zien in The Hobbit. Zoals Ian McKellen als Gandalf, Cate Blanchett als Galadriel en Andy Serkis als Sméagol (Gollum).

Trollen, wolven, reusachtige spinnen en een weerzinwekkende draak
Vind een handig overzicht van bioscopen op DagjeWeg.NL.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 12 december 2012 - 923

Dit past bij 'Ga mee op avontuur met The Hobbit'