door

Nachtje tussen de boeken

Amsterdamse Boekennacht is een literair festijn voor iedereen

archief oud artikel 22 maart 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Bijna aan het einde van de Boekenweek kunnen boekenwurmen zich de hele nacht laven aan de mooiste literaire werken. Tijdens de jaarlijkse Amsterdamse Boekennacht in de hoofdstad vertellen bekende schrijvers over hun favoriete boeken, wordt er gestreden in een literaire quiz en klinkt er muziek. Een heerlijke avond om het weekend mee te beginnen!

Boekennacht 2013

De Amsterdamse Boekennacht heeft een uitgebreid decor, want verschillende cafés, culturele instellingen en boekenwinkels rond het Spui doen mee. Het begint allemaal in het het Lieverdje, waar historicus Maarten van Rossem de Boekennacht opent. Daarvoor, van 15:00 uur tot 17:00 uur verzorgt het Amsterdam Museum vast een voorprogramma. Schrijvers Rihana Jamaludin, Nelleke Noordervliet, Cynthia McLeod en Jan de Bruin lezen tijdens dit programma voor uit eigen werk en belichten de keerzijde van voorspoed. Een voorleesmiddag die mooi aansluit bij de tentoonstelling De Gouden Eeuw.

Spannende verhalen

Onder het genot van een glas De Koninck genieten bezoekers in verschillende cafés van spannende verhalen over de VOC. Het Scheepvaartmuseum put uit eigen bronnen en komt met een aantal onbekende geschiedenissen. Luister naar het verhaal van de grote onbekende zeeheld Willem van der Zaan of naar dat van Martin Lop, die aan zijn eigen barmhartigheid ten onder ging. Naar aanleiding van het thema Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden, neemt de rondvaartboot Multatuli gasten mee het water om ook deze zwarte bladzijden uit de Nederlandse geschiedenis te belichten.

Bekijk het complete programma van de Boekennacht en laat je meeslepen door de verhalen. Toegang tot het evenement is gratis.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 22 maart 2013 - 206

Activiteiten Amsterdam Museum

Binnen enkele weken te bezoeken

Vier de opening van Vrouwen van Amsterdam


Zonder vrouwen zou Amsterdam niet kunnen bestaan. Hun aanwezigheid heeft de stad mogelijk gemaakt én gevormd. Maar in de geschiedenisboeken domineert het mannelijke perspectief. Daarom opent het...