door

Vis en zeemansliederen bij het Maritiem Festival

archief oud artikel 10 augustus 2013 Cultuur Volop vrolijkheid en gerookte vis. Het Maritiem Festival begint vandaag weer in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Het festival wordt omlijst met alle soorten zeemansliederen waar het zilte water vanaf spat. Vaar een rondje mee over het IJsselmeer en proef de vers gerookte vis.

Vissersverhalen

Tijdens het Maritiem Festival, dat gehouden wordt bij het Zuiderzeemuseum, krijg je alles te horen over de prachtige vissersschepen die er liggen. Deze botters visten vroeger op de Zuiderzee en liggen nu te kijk voor de nieuwsgierige bezoekers. Neem vooral ook een kijkje aan boord en maak een tochtje over het IJsselmeer. De schipper vertelt onderweg met smaak over zijn schip, de oude visserijtechnieken en nog meer sterke vissersverhalen. Meevaren kan tussen 11:00 uur en 16:00 uur, inschrijven kan in de Marker haven.

De smartlappen klinken hier van alle kanten!

Smartlappen

Overal waar je loopt komt je koren, zanggroepen en artiesten op, natuurlijk allemaal in stijl gekleed. Op het kerkplein, in de muziekkapel en in de vissersbuurt klinken alle soorten smartlappen die er zijn. Zo waan je je helemaal in vroeger tijden. Het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum is het decor voor dit gezellige festival. De panden die je om je heen ziet, komen allemaal uit het voormalige Zuiderzeegebied, een aantal is nog in de originele staat.

Vandaag en ook zondag nog vind je hier alle ingrediënten bij elkaar voor een onvervalst maritiem dagje met een nostalgisch tintje. Schip ahoy!

Maritiem Festival bij het Zuiderzeemuseum
Zaterdag 10 augustus en zondag 11 augustus.
Te bezoeken tussen 10:00 uur en 17:00 uur.
Entree: volwassenen 14,50 euro, kinderen 8,70 euro. Kinderen tot en met drie jaar gratis toegang.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2016-07-25 17:22:43 · Gepubliceerd: 10 augustus 2013 - 258

Activiteiten Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Binnen enkele weken te bezoeken

Schokland: Geen weg terug


Duik in de wereld van het voormalige Zuiderzee-eiland Schokland. Reis via theater en VR terug naar 1859 en ervaar zelf van heel dichtbij hoe Schokland in 1859 door de overheid werd ontruimd.

Tentoonstelling De ziel van Schokland


De ziel van Schokland is een boeiende, nieuwe tentoonstelling over het verdwenen Zuiderzee-eiland, zijn bewoners en de gevolgen van hun migratie – 165 jaar geleden - voor hun nazaten van nu....

Avond in het buitenmuseum


Op zaterdag 26 oktober organiseert het Zuiderzeemuseum de Avond in het buitenmuseum. Deze twee avonden is het buitenmuseum verlicht met honderden stormlantaarns en de huisjes zijn open.

Oudhollandse kermis


Van 26 oktober t/m 3 november staat een Oudhollandse kermis opgesteld in het buitenmuseum. Tijdens deze week genieten kinderen en (groot)ouders van de gratis kermisattracties uit de jaren twintig.

Later dit jaar

Avond in het buitenmuseum


Op zaterdag 2 november organiseert het Zuiderzeemuseum de Avond in het buitenmuseum. Deze twee avonden is het buitenmuseum verlicht met honderden stormlantaarns en de huisjes zijn open.