door

Naar buiten in de voorjaarsvakantie!

archief oud artikel 1 februari 2014 Natuur Trek er lekker op uit in de voorjaarsvakantie. Stoere kinderen zoeken een leuke activiteit in de buitenlucht. Geen idee wat je moet doen of geen zin in een gewone wandeling? Groot gelijk heb je! Zo maak je er een spannende dag van.

Spannende zoektocht met geocache

Wat dacht je van een potje schatzoeken? Dat kan nu op een heel makkelijke manier met geocache, bijvoorbeeld bij Ossa in het Limburgse St. Odiliënburg, maar ook in het natuurgebied bij GeoFort in Herwijnen (Gelderland). Een spannende zoektocht, waar zijn de schatten verstopt?

Op stap met de natuurgids

Lekker ronddwalen in de natuur is leuk, maar het wordt nog leuker als er iemand meegaat die verstand van zaken heeft, zoals de natuurgids van Natuurcentrum Veluwe. Hij verzorgt een rondleiding over de Veluwe, en vertelt ondertussen allemaal weetjes over de natuur en de Veluwe. Hartstikke leerzaam! Deze tocht kan al wandelend, maar ook met de E-step of op een tandem.

Wintersurvival en brood bakken

Een echte survival in de winter kan ook, en wel bij Sec Survival. Eerst opwarmen bij een kampvuur, deeg maken en aan een stok brood bakken en daarna op avontuur in het outdoorpark, op de kundabaan en nog veel meer...! Zo blijf je lekker warm. Ideaal voor kinderen die niet stil kunnen zitten...

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een natuurgebied aan het strand. Er zijn veel duinen, maar ook bossen en stranden. Trek je laarzen aan en ga mee op pad! In het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen kun je je verkleden, een natuurfilm kijken of dierengeluiden proberen te herkennen. Maar het leukste is natuurlijk om eropuit te gaan: met de boswachter mee, het strand op of doe een magische speurtocht!

Dagje naar een eiland

Nog verder weg op avontuur? Steek de zee over en verken één van de waddeneilanden. Daar is het heerlijk uitwaaien op het strand en er zijn natuurlijk allemaal leuke dingen te doen doen, zoals blokarten, fietsen of een huifkartocht.

Schaatsen in de buitenlucht

Of het nou vriest of niet, schaatsen kan bij Flevonice gewoon in de buitenlucht. Maar je kunt er nog veel meer doen: karten op het ijs, of lekker spelen in het Ice Funpark. De hele familie vermaakt zich hier gegarandeerd een hele dag! Ook als je niet kunt schaatsen, zit je hier goed: bij de open haar met uitzicht op de sportievelingen!

Tip: een winterse boswandeling bij Hattem en lekker opwarmen bij Herberg Molecaten! Lees hier de reportage.

Redactioneel - Laatst gewijzigd: 2014-03-20 15:53:35 · Gepubliceerd: 1 februari 2014 - 1178