door

Woensdagmiddag? Ga de natuur in!

archief oud artikel 27 augustus 2014 Blijft het droog of valt de regen toch met bakken uit de lucht? Ga de uitdaging aan en trek er tâch op uit met de kinderen, lekker naar buiten. Er zijn deze woensdag leuke dingen te doen in de natuur.

Maak je eigen jam

Trek oude kleren aan en zoek mee naar de dikke rijpe bramen die in Natuurpark Lelystad hangen te wachten. Tijdens de Doe-middag van Flevo-landschap, voor kinderen van 7 tot 12 jaar, ga je zelf jam maken! De Doe-middag is van 14:00 uur tot 16:00 uur. Je kunt gewoon binnenlopen en meedoen.

Op onderzoek in de vijver

Het Universiteitsmuseum heeft een leuke activiteit voor nieuwsgierige kinderen. Pak je schepnet en duik de vijver in! Daar leven allemaal interessante beestjes die je niet zo vaak ziet: kikkervisjes, posthoornslakken en bootsmannetjes... wat doen ze daar allemaal? En wat leeft er nog meer onder water? Je ontdekt het deze middag zelf tijdens een leuke workshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Kosten: 2,00 euro per kind.

Tel de poten van de spin

Nog meer kriebelbeestjes, tijdens de natuurochtend in de Weerribben, vanaf 10:30 uur. Bekijk insecten van dichtbij, tel de pootjes van de spin, vindt de ogen van de duizendpoot! Als afsluiting mogen de stoer ontdekkers zelf broodjes bakken en marshmallows roosteren. Kosten: 3,00 euro per kind.
Nog niet uitgespeeld in de natuur? Lees de reportage van het Laarzenpad. Met laarzen aan op avontuur in De Wieden!

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2014-08-27 09:04:14 · Gepubliceerd: 27 augustus 2014 - 275