door

DagjeWeg.NL Weekend Top 5: een nieuw begin!

Foto 1. Vergaap je aan de wereld in het klein op de Nederlandse Modelspoordagen! Foto: De Broodfabriek

Pluk de eerste tulpen of trap het motorseizoen af

archief oud artikel 15 januari 2015 Toerisme Weekend betekent niet alleen het startschot om even lekker bij te komen, komend weekend trappen ook het motor- én tulpenseizoen af! Geen fan van brommers of bloemen? Bewonder dan de wereld in het klein op de Nederlandse Modelspoordagen, verken Kasteel Amerongen tijdens de winter of beleef de vurige passie van de flamenco tijdens Flamenco Biënnale Nederland. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Bewonder de wereld in het klein

RIJSWIJK - Ga op zaterdag 17 januari of zondag 18 januari met het hele gezin naar de Nederlandse Modelspoordagen in De Broodfabriek en vergaap je aan de wereld in het klein. Stuur je trein van punt A naar punt B en haal je rangeerdiploma of kom kijken bij één van de vele demonstraties. Het is alweer de twintigste editie van de modelspoorbeurs en bij maar liefst tweehonderd stands vind je alles op het gebied van modelspoorartikelen.

Haal de lente in huis: tulpen uit Amsterdam

AMSTERDAM - De Dam in Amsterdam was nog nooit zo fleurig! Op zaterdag 17 januari groeit er plotseling een enorme pluktuin met ruim 200.000 kleurrijke tulpen. Het is voor de vierde keer Nationale Tulpendag. Daarmee openen Nederlandse tulpenkwekers het seizoen van de populairste voorjaarsbloem van Nederland. Iedereen mag om 13:00 uur gratis een bosje tulpen plukken! Haal zo, met dank aan de Nederlandse tulpenkwekers, vast de lente in huis.

Loop door schitterend Amsterdam nu het nog kan! Het is het laatste weekend van het Amsterdam Light Festival

Brullende motors in Groningen

GRONINGEN - Haal de motor maar vast uit de garage, want het motorseizoen opent dit weekend officieel in het hoge Noorden. In Groningen verwachten ze van vrijdag 16 januari tot en met zondag 18 januari heel wat stoere mannen in leren jassen op de twintigste editie van Dé Noordelijke Motorbeurs in Martiniplaza. Bekijk de nieuwste snufjes, laat je verrassen door spectaculaire optredens van het North Side Freestyle-stuntteam en bewonder oude en nieuwe motoren. De één na grootste motorbeurs van Nederland is een must voor iedere motorliefhebber!

Neem een kijkje achter de schermen

AMERONGEN - Ontdek Kasteel Amerongen tijdens zijn winterslaap en neem een kijkje achter de schermen. Ooit was het kasteel een zomerresidentie, maar wat deden die bewoners in de winter? Het interieur en kunstcollectie zijn afgedekt, waardoor onder meer de plafondschilderingen veel beter zichtbaar zijn. Leer tot en met eind maart ieder weekend alles over het onderhoud en beheer van een historisch interieur en de tuin tijdens rondleidingen op het kasteel.

Vurige passie en waanzinnige dans

LANDELIJK - Het tweejaarlijkse muziek- en dansfestival Flamenco Biënnale Nederland strijkt voor de vijfde keer neer in onder meer Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Laat je verrassen door vurige passie en waanzinnige dans. Grote sterren, eigenzinnige makers en jong talent komen bijeen en doen je versteld staan. Traditie en experimentele kunsten spelen met elkaar in spraakmakende voorstellingen, waarbij de nieuwste ontwikkelingen binnen de flamenco naar voren komen.

Bekijk de DagjeWeg.NL UIT-agenda voor meer leuke uittips.
Foto 2. Bewonder de wereld in het klein op de Nederlandse Modelspoordagen. Foto: De Broodfabriek
Foto 3. Pluk gratis tulpen op De Dam! Foto: Nationale Tulpendag
Foto 4. Volg een gratis motorrijles op Dé Noordelijke Motorbeurs in Martiniplaza! Foto: Dé Noordelijke Motorbeurs
Foto 5. Verken Kasteel Amerongen in de winter. Foto: Kasteel Amerongen

Redactioneel - Laatst gewijzigd: 2015-01-16 16:11:45 · Gepubliceerd: 15 januari 2015 - 634