De wetenschap rondom voeding staat niet stil
archief oud artikel 6 februari 2015 Trends Leiden, Zuid-Holland Voedsel is hot. Museum Boerhaave sluit daarbij aan met de expositie Foodtopia, die je laat nadenken over het eten van vroeger en van de toekomst. Iemand een hapje algen?
Top 10 voedselinnovaties
Het is hip om met voedsel bezig te zijn. Duurzaam, biologisch, vers, gezond... de ontwikkelingen zijn aan de orde van de dag. Iedereen heeft er wel een mening over. Voedsel raakt ons allemaal. Hoe verhouden eten en wetenschap zich tot elkaar? Dat wordt duidelijk in de expositie Foodtopia, die is samengesteld door Louise Fresco, van de Universiteit Wageningen. Zij toont in Museum Boerhaave haar top 10 van spraakmakende voedselinnovaties voor de toekomst.
Eten en wetenschap
De wetenschap staat niet stil. Door de eeuwen heen werden oplossingen bedacht voor de voedselproblematiek in de wereld. Wie herinnert zich de mutatietheorie van Hugo de Vries rond 1900 nog? Leer ook alles over de ontwikkeling van margarine: het werd bedacht als goedkoop alternatief voor de luxe roomboter, maar het duurde heel lang voordat het product de juiste botersmaak had. En dan nog de kweekburger, die is nog maar sinds kort in de collectie van Museum Boerhaave. Ook koos Louise Fresco voor een camera kan vaststellen hoe vers vis is. En ontdek wat ze heeft met appels en algen...
Praktische informatie
Foodtopia in Museum BoerhaveTe zien van 6 februari tot en met 1 november 2015, elke dag van 10:00 uur tot 17:00 uur, met uitzondering van maandag.
Entree: 9,50 euro voor volwassenen, jongeren van 4 tot en met 17 jaar: 4,50 euro.
Nieuws - Laatst gewijzigd: 2015-02-06 14:54:37 · Gepubliceerd: 6 februari 2015 - 882