door

Vrije dag? Ga eropuit!

Foto 1. Stel een vraag aan de pop-up wetenschapper!

Nazomertips van DagjeWeg.NL: After Summer Special #4

archief oud artikel 21 september 2015 Toerisme Na de zomervakantie vervallen we massaal in het de sleur van het gewone leven. Laat je niet kisten en maak van elke week of weekend een kleine vakantie. Wij geven je tips!

Maak kennis met de pop-up wetenschapper!

LANDELIJK - Moet je altijd naar je ouders luisteren? En is chocolade verslavend? De pop-up wetenschappers hebben het antwoord! Tijdens het Weekend van de Wetenschap, op 3 en 4 oktober, duiken deze wetenschappers op bij wetenschapsmusea, science centra en andere locaties in Nederland. Ouders en kinderen steken hier van alles op over wetenschap en komen erachter hoe leuk het is! Schuif bijvoorbeeld aan in Museum De Cruquius waar weerman van het NOS-journaal, Peter Kuipers Munneke, vertelt over zijn spannende poolexpeditie in Spitsbergen.

Vind een pop-up wetenschapper!

Gif: genezend of dodelijk?

ROTTERDAM - Sneeuwwitje viel in een hele diepe slaap door een hapje van een giftige appel. Maar zij was niet de enige die te maken kreeg met verraderlijk gif: sprookjes en mythes staan er vol mee. Maar wat weten we van gif? Is het altijd dodelijk of ziekmakend, of kan het ook genezend werken? Dat leer je allemaal in de tentoonstelling The Power of Poison, te zien van 25 september 2015 tot 7 februari 2016. Hier zie je levende gifkikkers, ga je op reis door het regenwoud en leer je welke planten genezend werken.

Van Gogh naast Munch

AMSTERDAM - Twee iconen staan naast elkaar in het Van Goghmuseum. Vanaf 25 september tot en met 17 januari 2016 prijken de wereldberoemde De Schreeuw van Edvard Munch en Sterrennacht van Vincent van Gogh beide in Amsterdam. De tentoonstelling Munch : Van Gogh legt verrassende verbanden tussen de beide kunstenaars. Zo is te zien dat De Schreeuw veel gelijkenissen vertoond met De brug van Trinquetaille van Van Gogh. En wat je vast ook niet wist: ook hun persoonlijk leven verliep min of meer hetzelfde.

Kijkje in de cockpit

LELYSTAD - Waar dienen al die knopjes in de cockpit van een vliegtuig voor? Tijdens de Open Cockpitdagen op 26 en 27 september in Aviodrome kruipen bezoekers in de huid van een piloot. Cockpits van verschillende vliegtuigen als een Boeing 747 en een Fokker 100 zijn open voor alle nieuwsgierige ogen. En voor alle prangende vragen zijn er stewards aanwezig, die graag antwoord geven!

Festival Levende Geschiedenis

LEUSDEN - Napoleon had de hand in heel veel veldslagen. Maar hoe ging het er precies aan toe op het slagveld? Dat is te zien tijdens het Festival Levende Geschiedenis op 26 en 27 september 2015 in Leusden. Bezoekers kijken toe hoe acteurs met elkaar de strijd aanbinden en krijgen daarnaast een indruk van het dagelijks leven. Het festival is heel divers en richt zich op de Romeinse tijd tot en met het einde van de Koude Oorlog.

Foto 2. Kinderen kijken hun ogen uit tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Redactioneel - Laatst gewijzigd: 2015-09-28 12:02:45 · Gepubliceerd: 21 september 2015 - 387