door

Met de kids naar het theater: 5 leuke shows

Foto 1. '6: Pioneer'. Fotograaf: *saipal. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

Deze shows zijn geweldig voor ouder en kind!

archief oud artikel 8 november 2017 Toerisme Landelijk Naar het theater gaan, dat klinkt echt als iets wat enkel volwassenen doen. Maar wist je dat er ook heel veel shows zijn voor kinderen? Ga bijvoorbeeld op reis met vuilnismannen naar Panama of met gansje Gonnie op zoek naar vriendjes. DagjeWeg.NL zet de leukste kindershows van dit moment voor je op een rijtje!

Een radicale kindermonoloog

Wachten duurt lang, helemaal als je wacht op je moeder die maar niet komt. Zou ze je zijn vergeten? Dit denkt het meisje in de voorstelling Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten ook. Om de opkomende paniek te onderdrukken, praat ze in zichzelf over de wereld om haar heen. Zou je wormen kunnen eten? Zijn mieren stom? Als je een bang vogeltje op de stoep vindt, is het dan beter om er snel of traag naartoe te lopen om het te redden? De voorstelling, een kindermonoloog, is gebaseerd op de fantasierijke verhalenbundel The Spit Children van stand-upcomedian Jo Randerson. Geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

Alvast een voorproefje? Kijk snel:

Alles is van plastic

Met plastic kun je veel meer dan alleen weggooien. Je kunt er een schitterende fantasiewereld van bouwen van honderden plastic zakjes, flesjes en dopjes. Daar zijn twee vuilnismannen ook achter gekomen in de kleurrijke peutervoorstelling Panama. De vuilnismannen kruipen in de huid van Tijger en Beer en gaan op zoek naar het land van hun dromen. Dat doen ze in hun fantasie, want om grote reizen te maken hoef je alleen maar opnieuw te kijken naar de wereld om je heen. Geschikt voor peuters vanaf twee jaar.

Hopelijk gebeurt er niks

In deze voorstelling gebeurt hopelijk niets. Het is een luchtkasteel: niks en alles tegelijkertijd. Wat je gaat zien? Een ogenblikje dat struikelt, een detail dat over het hoofd gezien wordt en een volgend moment dat niet meer komt. Een artiest mag het toneel niet op en de portier is hopeloos op zoek naar zichzelf. Pas op: de makers van de tegendraadse Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt beloven je niets! Leuk voor kinderen vanaf acht jaar.

Benieuwd wat je kan verwachten in de Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt? Neem alvast een kijkje:

Samen op berenjacht

"Wij gaan op berenjacht. We gaan een hele grote vangen. Wat een prachtige dag! We zijn niet bang." Wie kent dit bekende liedje niet? Het verhaal van een vader, zijn kinderen en hun hond die op berenjacht gaan, is nu ook in theatervorm gegoten in de voorstelling Wij gaan op berenjacht. Zingende auteurs en een danser vertellen het verhaal met veel muziek, spel, beeld en beweging. Leuk detail: de voorstelling is interactief; de kinderen in het publiek mogen ook muziek maken. Sjouw mee op zoektocht door een sneeuwstorm en een donkere grot of wees lekker bang onder de dekens. Geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

Kinderfavoriet Gonnie de Gans

Gonnie, het kleine gele favoriete gansje van heel veel kinderen, heeft haar rode lievelingslaarsjes aangetrokken en is op zoek naar haar vriendjes. Misschien vindt ze Gijsje Gans wel. Samen met haar vriendjes wil ze over een plas springen en ontdekken waarom er geen gansje uit een ei komt. In de vrolijke poppenvoorstelling Gonnie & vriendjes gaan peuters vanaf twee jaar met Gonnie op avontuur!

Bekijk alvast de trailer van de voorstelling Gonnie & vriendjes:

Staat er geen voorstelling in de buurt bij? Kijk bij alle voorstellingen voor kinderen om toch iets te vinden!
Foto 2. 'Kids' Theater'. Fotograaf: mikegoren. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

Redactioneel - Laatst gewijzigd: 2017-11-15 11:06:04 · Gepubliceerd: 8 november 2017 - 701