door

De leukste markten in oktober en november

Foto 1. Sla deze herfst je slag op een gezellige braderie of markt. Foto: DagjeWeg.NL © Tonny van Oosten

Markten, fairs, beurzen en braderieën die je niet wilt missen

21 oktober 2024 Toerisme Landelijk Op jacht naar leuke hebbedingetjes? Bezoek een gezellige herfstmarkt! Daar scoor je mooie tweedehandse koopjes, snuffel je rond voor streekproducten, of koop je kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten en braderieën staan op de planning in oktober en november.

25 oktober en 1 november: Markt met pompoenen uithollen

Emmen, Drenthe - Even een echte herfstactiviteit in de herfstvakantie: op 25 oktober en 1 november kunnen kinderen gratis pompoenen uithollen op Warenmarkt Emmen, die natuurlijk mee naar huis mogen. Kun je zelf rustig al je boodschappen doen, want deze markt heeft meer dan honderd kramen met allerlei verschillende spullen. Van bloemen en planten tot etenswaren en van stoffen tot kleding en accessoires. Maar ook leuke hobbyitems en zelfs klompen. Plus speciaal op deze dagen een grote kraam vol pompoenen. Neem ook je hond gerust mee en wandel samen even langs de hondenkraam.

Foto: Marcel Meijer

26 oktober: Vlooienmarkt XXL

Goes, Zeeland - Op zaterdag 26 oktober is er een Vlooienmarkt XXL in de Zeelandhallen. Duizenden vierkante meters aan kramen en kraampjes vol leuke, gekke, kostbare en handige dingen in alle soorten en maten. Van vintage tot modern. Hier kun je echt urenlang rondsnuffelen op zoek naar koopjes. Ze hebben een groot parkeerterrein voor de deur, dus je auto is dichtbij om helemaal vol te laden. Even bijkomen doe je in het restaurant.

Foto: Brabanthallen | Foto geüpload door gebruiker import zeelandhallen

27 oktober: Meuk én leuk

Ruinerwold, Drenthe - Veel mensen denken bij een museum aan 'oude meuk'. Nou, dat kan dus ook heel leuk zijn en dat laten ze zien bij Museumboerderij de Karstenhoeve. Daar staat op 27 oktober alles in het teken van de Fair Meuk én Leuk. Kom snuffelen naar antiek, brocante en vintage (ja, ook kleding) en scoor boeken en platen om de steeds langer wordende avonden mee door te komen. Je vindt er verder ook nog allemaal mooie lifestyle spullen voor in huis. Heb je honger gekregen van al dat geshop? Dan staan er genoeg foodtrucks voor een hapje en een drankje. Geniet ondertussen van de live muziek en vergeet niet om tussendoor de Karstenhoeve in te gaan. Want ook daar is van alles te zien en te doen.

31 oktober: Matsmarkt

Purmerend, Noord-Holland - Ken je de Matsmarkten van Purmerend al al? Dit zijn exclusieve vlooienmarkten met antiek, curiosa, speelgoed, vintage, kunst en een boeken- en verzamelbeurs. Hier worden allerlei tweedehands goederen verkocht en ook alléén tweedehands goederen. Verwacht dus geen nieuwe artikelen, maar wel heel veel koopjes. Lekker buiten, onder bomen vol herfstkleuren op de Koemarkt. En: op 31 oktober vindt er weer eentje plaats, de laatste van 2024. Neem grote boodschappentassen mee, want op deze gezellige rommelmarkt slaag je geheid.

2 en 3 november: Autotron Classics

Rosmalen, Noord-Brabant - Voor alle fans van oldtimers: zaterdag 2 en zondag 3 november vindt Autotron Classics weer plaats! Een must voor iedereen die houdt van klassieke auto's, want je kunt er weer veel mooie exemplaren bewonderen. Maar dat niet alleen! Op deze oudste oldtimerbeurs van Nederland kun je heel veel onderdelen vinden voor je grote trots en liefhebberij, net als accessoires, gereedschap, boeken en fraaie miniaturen. En natuurlijk de real deal, want een aantal van de oldtimers die hier staan te schitteren zijn ook te koop! En zelfs als je niets koopt: wat is er fijner dan andere fans van oldtimers te ontmoeten en verhalen mee te delen?

Tip: kom je met je eigen oldtimer (ouder dan 1975)? Dan hoef je geen entree- en parkeerkosten te betalen. Je passagiers betalen overigens wel entreekosten.

Foto: Brabanthallen | Foto geüpload door gebruiker import autotron

16 en 17 november: Nationale Kunstdagen

Gorinchem, Zuid-Holland - In het fraaie vestingstadje Gorinchem vinden op 16 en 17 november weer de Nationale Kunstdagen plaats. Dé kans om voor een schappelijke prijs heel veel mooie kunst te bewonderen. Want hier laten meer dan 130 getalenteerde kunstenaars hun schilderijen, beelden, fotografie, keramiek, sieraden en handgemaakte items zien. En ze zijn zelf aanwezig om hun werk te presenteren, dus je kunt ook nog eens met ze praten over de kunst en de inspiratie erachter. Geliefd geworden op een kunstwerk? Het is hier vaak voor een aantrekkelijke prijs te koop, omdat je geen commissie hoeft te betalen. Of huur een kunstwerk, want ook dat kan!

Nationale Kunstdagen 2023 Foto: Almichael Fraay

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Op speciale markten en fairs scoor je vaak lekkere streekproducten en handgemaakte spullen. Zoals van de Trapakkers in Ede. Foto: DagjeWeg.NL @ Tonny van Oosten

Redactioneel - Laatst gewijzigd: 2024-10-21 18:03:48 · Gepubliceerd: 21 oktober 2024 - 675173