door

De leukste dagjes uit met peuters en kleuters in Limburg

Foto 1. Bij veel (indoor) speeltuinen hebben ze een apart gedeelte voor peuters en kleuters. Foto: Limburg Marketing

Indoor en outdoor speeltuinen en pretparken voor kleine kinderen

14 september 2024 bijgewerkt: 17 september 2024 Toerisme Brunssum, Limburg Ook peuters en kleuters houden van avontuur en eropuit gaan. Lekker actief zijn, leuke dingen doen en dan heerlijk moe weer naar huis. Er zijn veel leuke uitstapjes om de hoek te vinden, zoals een park vol spannende paadjes en interessante plantjes of een pleintje met wipkippen en een schommel. Maar soms wil je ook als ouder weleens iets groters of gewoon iets nieuws. Daarom zet DagjeWeg.NL de leukste uitjes met peuters en kleuters in Limburg op een rij.

Kinderboerderij Schutterspark

BRUNSSUM - Mama, kijk! Voor een kleuter is het helemaal te gek om te zien hoe de geitjes, schapen en hertjes ronddollen in de wei van Kinderboerderij Schutterspark. Er zijn zelfs alpaca's, wallaby's en een emoe! Kan die rare, grote vogel wel vliegen? Een topper is natuurlijk superzachte konijntjes en cavia's aaien. Of lekker spelen in de speeltuin, rondrijden in de trap-tractoren, spelletjes spelen, springen op het springkussen en een glaasje ranja melken uit de ranjakoe. Er is geen restaurant, maar wel een leuk terras voor een kopje koffie of thee en een snack uit de automaten.

Er is ook een leuke speeltuin bij de kinderboerderij. Foto: Visit Zuid-Limburg

Speeltuin Vaesrade

VAESRADE-NUTH - Speeltuin Vaesrade is niet te groot, dus lekker overzichtelijk. Maar wel vol speeltoestellen om te klimmen, te wippen en te draaien, zand om heerlijk in te kliederen en een leuke overdekte speelruimte. Allemaal bij een Romeinse villa waar geen Romeinen in wonen maar dieren, want het is een kinderboerderij. Terwijl de kinderen spelen kun je zelf relaxen onder de bomen met een kopje koffie uit het winkeltje.

Dierentuin GaiaZOO

KERKRADE - "Die! Die!" Je peuter wordt helemaal blij zodra jullie dierentuin GaiaZOO instappen. Veel mensen vinden dit de mooiste dierentuin van Nederland en ook fijn: hij is niet te overweldigend groot. Deze dierentuin is gemaakt voor kinderen, want ze kunnen de dieren goed zien én overal kom je wel iets te spelen tegen. Centraal ligt een grote speeltuin met een leuke kinderboerderij. Drupje regen? Dan snel de leuke binnenspeeltuin in vol dino's!

Rondjes draaien in de dino-carrousel! Foto: GaiaZOO.

Speelpark Klein Zwitserland

TEGELEN - Wie durft door de langste buisglijbaan of op de hoogste schommel van Europa? Er is nog veel meer te doen in Speelpark Klein Zwitserland, want overal in het bos kom je speciale speelplekken tegen. Even piraat zijn in piratenland en klimmen en klauteren op het piratenschip. Spelen in een nostalgische speeltuin met speeltoestellen die opa en oma zeker nog kennen. Of lekker graven en zandkoekjes bakken in de grootste zandbak van Nederland.

Lekker springen en je veilig laten vallen. Foto: Speelpark Klein Zwitserland

Kinderboerderij Hagerhof

VENLO - Maak kennis met de dieren van Kinderboerderij Hagerhof. Ze staan al te wachten om geknuffeld en geaaid te worden! Hier hebben ze zelfs reptielen en kun je een kijkje nemen bij de nijverige bijtjes. Wandel ook even door de kruidentuin en laat je peuter of kleuter de verschillende geuren ruiken. Ga langs de bijenstal en de kabouterboom, wiebel op de hangbrug over de eendenvijver (mama, waarom klimt die eend op die andere?) en eet een hapje in het restaurant.

Monkey Town Heerlen

HEERLEN - Klim en klauter, glij van de glijbaan en verstop je in de ballenbak! Monkey Town Heerlen is een groot indoor speelparadijs voor alle kinderen, maar heeft daarnaast een mooie en overzichtelijke peuterhoek. Wat meer avontuurlijke kleuters kunnen door tunnels kruipen en spelen met super lego. Je houdt ze in de gaten vanuit een comfortabele stoel.

Veilige peuterhoek waar van alles te doen is. Foto: Monkey Town Heerlen

Kinderspeeldorp Pee Wee

POSTERHOLT - Springkussens, apenkooi, trampolines, kabelbaan, speelvijver: ook Kinderspeeldorp Pee Wee is behoorlijk groot. Je peuter zal genieten in de peuterhoek en er is een kinderboerderij waar ze met open mond kunnen staren naar bijzondere dieren als alpaca's, dwerggeitjes en nandoes.

KidsPlaza Weert

WEERT - Lekker ravotten en overal overheen en doorheen klimmen en klauteren kan in KidsPlaza Weert. Zowel binnen als buiten is er veel te doen. Binnen vind je een grote peuterzone waar peuters en kleuters naar hartenlust kunnen spelen, glijden van de glijbaan en rollen door de ballenbak.

Speelparadijs Ballorig Venlo

VENLO - Of het nou regent of de zon schijnt: in Speelparadijs Ballorig Venlo is het altijd feest. Dit overdekte speelparadijs is geschikt voor kinderen tot en met dertien jaar, met een aparte speelruimte voor de kleinsten. Daar kunnen ze veilig met hun ouders of leeftijdsgenootjes op ontdekking. Leuk: Ballorig Venlo heeft speciale peuterochtenden en je kunt met minimaal vijftien kinderen een peuteruitje reserveren.

Foto 2. Een kinderboerderij is altijd een feestje voor peuters en kleuters. Allemaal schattige dieren en vaak is er ook een speeltuin bij. Foto: DagjeWeg.NL © Coby Boschma

Redactioneel - Laatst gewijzigd: 2024-09-17 09:25:26 · Gepubliceerd: 14 september 2024 - 10376