door

Yes! Nederland in top 10 beste reisbestemmingen 2020

Foto 1. Historische pandjes, grachten en fietsen. Een typisch Nederlands straatbeeld. Foto: DagjeWeg.NL.

Nederland staat op nummer 7 in Lonely Planet reis top 10

archief oud artikel 22 oktober 2019 Toerisme Landelijk Zet je schrap voor hordes mensen in afritsbroeken en met grote camera's om hun nek, want volgens Lonely Planet mogen toeristen Nederland niet overslaan in 2020. Nederland staat op nummer 7 in de top 10 beste reisbestemmingen van 2020. De internationale reisgids noemt ons land een Europese parel, vol feestelijke events en verrassingen. Nederland scoort in de top 10 hoger dan Marokko, Uruguay en Liberia. Leuk: Aruba staat op nummer 4 in de reislijst.

Waarom staat Nederland in de top 10?

Tja, de redactie van DagjeWeg.NL wist eigenlijk allang dat Nederland in de top 10 reisbestemmingen thuishoort. Maar voor Lonely Planet gaven alle feestelijke evenementen die voor volgend jaar in ons land op de planning slaan de doorslag. Zo staan we in 2020 in heel Nederland stil bij 75 jaar Vrijheid sinds de Tweede Wereldoorlog, vieren we in april Koningsdag - toch echt op de 27ste, lieve toeristen - en in mei Bevrijdingsdag. Als klap op de vuurpijl hebben we diezelfde maand het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Kortom: het is feest! Juist aan de drukte ontsnappen? Dan zijn volgens de reisgids de Waddeneilanden de perfecte bestemming om uit te waaien. Zo zie je maar weer, toeristisch Nederland zit vol verrassingen en is véél meer dan alleen Amsterdam. De reisgids moedigt mensen dan ook aan om verder te kijken dan de Randstad.

Meer erkenning voor ons mooie Nederland

  • Eerder stond ons land ook al in de internationale spotlights, toen Rotterdam begin 2019 een eigen Lonely Planet reisgids kreeg. Hiermee staat Rotjeknor op gelijke voet met grote steden als Londen en New York;
  • Sowieso was Rotterdam geen vreemde voor Lonely Planet: in 2016 stond Rotterdam in de top 10 must-see wereldsteden;
  • Nog zo'n Nederlandse hotspot: Fryslân werd in 2018 uitgeroepen tot hotspot in Europa en kwam op nummer 3 binnen in de top 10;
  • Wereldwijd is ook bekend dat de Wadden een must-see zijn. Sinds 2009 is de Waddenzee officieel een stukje Werelderfgoed.

Bekijk meer oer-Hollandse dagjes uit op DagjeWeg.NL.
Foto 2. De ultieme plek om tot rust te komen tijdens je reis door Nederland: de Wadden. Foto: DagjeWeg.NL.

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2019-10-23 09:52:07 · Gepubliceerd: 22 oktober 2019 - 556