door

Kids Zomervermaak in Assen is één groot feest!

Foto 1. Beleef een onvergetelijke dag tijdens het Kids Zomervermaak festival in Assen. Foto: Vaart in Assen

Geniet van een gratis vakantie-uitstapje met de kinderen

archief oud artikel 24 juli 2024 Toerisme Assen, Drenthe Op zoek naar een leuk en betaalbaar dagje uit met de kinderen? Dan is Assen deze zomervakantie dé place to be. Elke woensdag en zaterdag is het namelijk Kids Zomervermaak en barst het in het centrum van de kinderactiviteiten. Ze kunnen boogschieten en spelletjes spelen, springen op springkussens, knutselen en nog veel meer - allemaal gratis!

Van plein naar plein

Vier pleinen in de binnenstad van Assen zijn tijdens Kids Zomervermaak omgetoverd in ware kinderparadijsjes. Op het Ceresplein schuif je aan bij creatieve workshops. Of laat kleine stuiterballetjes helemaal los gaan op de springkussens. Moe gesprongen? Wandel dan door naar het Koopmansplein, waar allerlei leuke spelletjes te doen zijn. Elke dag heeft een ander thema en vind je weer iets bijzonders: van Formule 1-videogames en een schuimparty tot een ontmoeting met de prinses. Op het Pomppleintje of aan de Gedempte Singel vind je fijne bouwplekken, waar je mag spelen met giga LEGO-blokken. Tof!

Foto 2. Ontmoet een prachtige Disneyprinses tijdens de Animatiedag op het Koopmansplein. Foto: Vaart in Assen

Vrolijke voorstellingen op het Theaterplein

De route langs de vier pleinen eindigt bij de Kop van de Vaart. Deze plek bij het water wordt elke zaterdag tijdens Kids Zomervermaak omgedoopt tot Theaterplein. Op het plein naast de Jozefkerk bekijk je iedere zaterdagmiddag drie theatervoorstellingen. Van een poppentheater en het beroemde sprookje Assepoester tot een vrolijke familieshow met clown Doedel! Voorstellingen beginnen steeds om 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur.

Mega Springkussen Festival

Voor Springfanaatjes is het extra feest op zaterdag 10 augustus. Dan is er namelijk een Mega Springkussen Festival, met springkussens op drie verschillende plekken in het centrum! Van kleine, besloten springkussens voor de allerkleinsten tot spannende stormbanen vol obstakels. Dat wordt een hele dag heerlijk klimmen, klauteren, springen en glijden!

Foto 3. Op het Mega Springkussen Festival kunnen de kids eindeloos springen, klauteren en klimmen! Foto: Vaart in Assen

Gigantisch eindfeest!

Kids Zomervermaak Assen duurt tot en met zaterdag 28 augustus en eindigt met een groot feest op die dag. Niet zomaar een feest, maar een echt Drents evenement. Bartje Bartels, uit de boeken van Anne de Vries en hét boegbeeld van Drenthe, viert dan namelijk zijn verjaardag. En dat gaat helemaal in Oudhollandse stijl met spelletjes, lekkers, schminken, cupcakes versieren en vrolijke muziek.

Foto 4. Laat jezelf schminken op het verjaardagsfeestje van het Drentse boegbeeld Bartje Bartels. Foto: Vaart in Assen

Praktische info

  • Kids Zomervermaak Assen is tot en met 28 augustus; op woensdag en zaterdag van 11:00 uur tot 17:00 uur;
  • Kom zelf tot rust op een terrasje, of als je kinderen oud genoeg zijn, ga even winkelen. De kinderactiviteiten zijn namelijk midden in het centrum;
  • Bekijk wat je allemaal nog meer kunt doen in Assen;
  • En dit valt verder nog allemaal te beleven in de zomervakantie.
Foto 5. De hele zomervakantie is er gratis kindervermaak in Assen! Foto: Vaart in Assen

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2024-07-29 13:40:32 · Gepubliceerd: 24 juli 2024 - 1599