door

Spectaculaire ballonfestivals in augustus en september

Foto 1. Spectaculair hoogtepunt tijdens Ballonfiësta Barneveld: de Nightglow! Foto: Gerjan Crebolder

Lucht vol kleur tijdens luchtballonfeesten

archief oud artikel 28 juli 2024 Toerisme Grote groepen luchtballonnen die opstijgen, spectaculaire lasershows en toffe activiteiten. In augustus en september zijn er 4 grote luchtballonfestivals die dit allemaal hebben! Bewonder ballonnen in allerlei bijzondere vormen en zwaai ze uit terwijl ze naar de horizon varen.

Ballonfestival Grave

Grave, Noord-Brabant - Het eerste luchtballonfestijn deze zomer, Ballonfestival Grave, is op 9 en 10 augustus. Op beide dagen gaan er zo’n 35 enorme ballonnen de lucht in! Zie hoe naast 'gewone' ballonnen ook ballonnen in de vorm van een kattenkop, een complete koe en een zeilschip omhoog zweven. En is dat een octopus die zich aan de ballon vastklemt? Op vrijdag gaat het terrein om 17:00 uur open en de eerste ballonnen stijgen om 19:00 uur op. Ondertussen zie je hoe ze opgebouwd worden. Op zaterdag kun je al om 14:00 uur het terrein op en zien hoe de helikopters recht de lucht ingaan voor de helikoptervluchten. Oren dicht!

Tickets om mee te vliegen met de helikopters en de ballonnen zijn al uitverkocht, maar het opstijgen zelf blijft spectaculair om te zien! En op het terrein is het beregezellig met foodtrucks voor lekkere hapjes en veel kinderactiviteiten. Rond 20:00 uur gaat de muziek aan en beginnen de demonstraties van paramotorvliegers en modelballonnen. En is er een inloopballon voor de kids, waar ze letterlijk de ballon inlopen! Helaas, om 0:00 uur is het feestje alweer voorbij.

Foto 2. De luchtballonnen van Ballonfestival Grave kunnen rekenen op veel toeschouwers. Foto: Ballonfestival Grave

Ballonfiësta Barneveld

Barneveld, Gelderland - Al sinds 1982 is er een jaarlijkse ballonfiësta in Barneveld. Tientallen ballonnen stijgen op in alle kleuren en maten. Van 21 tot en met 24 augustus is het alweer tijd voor de 40ste editie van dit spectaculaire ballonfeest. Dagelijks gaan er bijna 40 luchtballonnen de lucht in en ook dit jaar staan er weer wat bijzondere tussen. Geniet van een Garfield tussen de wolken, een dienblad vol glazen bier, een verjaardagstaart, een wel heel vrolijk gekleurde uil en Calimero - maar nu is hij niet klein meer. Verder is er op het terrein van alles te doen. Rond 22:00 uur begint de populaire Nightglow: een spetterende show met lasers, oplichtende ballonnen en muziek.

Foto 3. Word uitgezwaaid door duizenden toeschouwers wanneer je opstijgt. Foto: Ben Bläss

Twente Ballooning

Hengelo, Overijssel - Van 21 tot en met 24 augustus, staat Twente Ballooning op de planning. Met dagelijks zo’n 35 opstijgende luchtballonnen, een nightglow op vrijdag, een vuurwerkshow, oldtimer event én een mega kindermiddag op zaterdag is dit een evenement dat je niet wilt overslaan. Verder is er op vrijdag en zaterdag ook nog een gezellige fair en kun je alle dagen hapjes scoren bij foodtrucks! Vooral de nightglow is een favoriet: de branders gaan aan en uit, zodat de ballonnen oplichten op de maat van de muziek!

Hé, daar gaat een kikker de lucht in! Twente Ballooning in 2023:

Gemerts Ballonfestijn

Gemert, Noord-Brabant - Al eens radiografische ballonnen gezien? Kom ze op 6 en 7 september bewonderen bij Gemerts Ballonfestijn. Er is ook een inloopballon, jawel, je kunt hier een echte luchtballon van binnen bekijken! De ballon licht opgeblazen op de grond en als je er middenin staat komt pas goed over hoe enorm hij is. Voor de kids is er verder een springkussen en een vrolijke clown. Live muziek geeft alles een heerlijk festivalsfeertje. Maar dé attractie blijven natuurlijk de luchtballonnen. Indrukwekkend om te zien hoe enorme stukken doek zich vullen met gas en langzaam omhoog komen. En helemaal imposant om ze te zien opstijgen, waarna ze langzaam wegdrijven tot ze stipjes aan de hemel zijn. Een vlucht boeken kan nog steeds! Want hoe meer mensen boeken, hoe meer ballonnen er opstijgen.

Foto 4. Bewonder enorme luchtballonnen van heel dichtbij tijdens Gemerts Ballonfestijn. Foto: Martin Jacobs
Er is in augustus en september nog veel meer te doen! Check de leukste activiteiten en evenementen in onze UITagenda.
Foto 5. De Koewei is tijdens Ballonfiësta Barneveld the place to be! Foto: Ben Bläss

Redactioneel - Laatst gewijzigd: 2024-07-25 17:03:20 · Gepubliceerd: 28 juli 2024 - 13539