door

Duik de bioscoop in tijdens Cinekid Festival 2024

Foto 1. CineKid is het grootste kinderfilmfestival ter wereld. Foto: CineKid Festival © Max Kneefel

Bezoek 's werelds grootste filmfestival voor kinderen

11 oktober 2024 Toerisme Amsterdam-Noord, Noord-Holland Filmpje pakken met de kinderen? Van 29 oktober tot en met 3 november vind je in Amsterdam Noord (en op ruim veertig andere locaties in Nederland) CineKid Festival, het grootste kinderfilmfestival ter wereld! Bezoek premières van de tofste kinderfilms, volg masterclasses, ontdek de nieuwste technieken in het MediaLab en doe mee aan creatieve activiteiten.

Eigenwijs filmfestival

Het thema van de 2024-editie is: 'Doe maar…eigenwijs!’ Dat zie je terug in het hele filmprogramma, in de makers en in het publiek van het Cinekid Festival 2024. Je eigen keuzes maken, je eigen unieke zelf zijn en net buiten de lijntjes kleuren: dat staat centraal! Ook is er een Burny Bos Eigenwijsprijs die dit jaar voor de tweede keer wordt uitgereikt, met als genomineerden filmmakers Zara Dwinger, Jeanine Cronie en Lilian Sijbesma.

Foto 2. Tijdens Cinekid Festival bekijk je de tofste kinderfilms en ontdek je hoe films en AI met elkaar verbonden zijn. Foto: Cinekid Festival
Volgens de organisatie zijn dit een aantal van de films die je écht niet wilt missen tijdens het Cinekid Festival 2024 :
  • Flow
  • Listen Up!
  • Victor Vleermuis
  • Vos en Haas redden het bos
  • Teca & Tuti: een avond in de bibliotheek
  • Into the Wonderwoods
  • Ghost Cat Anzu
  • Sauvages

Bijzondere premières

Cinekid Festival opent dit jaar op 20 oktober met een bijzondere wereldpremière: animatiefilm Victor Vleermuis, wat gaat over een kleine vleermuis die op het eerste gezicht niet zo dapper lijkt. Hij worstelt met een probleem, hij is namelijk bang in het donker, waardoor hij een beetje buiten de boot valt. In de film zal Victor al zijn moed moeten verzamelen om te staan voor wie hij is én zijn liefde te bewijzen aan zangvogel Sherida. De stem van Victor Vleermuis is van Soy Kroon en zijn vogelvriendin Sherida is vertolkt door Stephanie van Eer. De film zal dit najaar uitgebracht worden in de Nederlandse bioscopen maar is tijdens het festival voor het eerst te zien!

Foto 3. Bekijk de wereldpremiere Victor de Vleermuis. Foto: Cinekid Festival 2024

Op avontuur in MediaLab

Het blijft niet alleen bij het kijken van films. In het MediaLab kan je ook dit jaar weer kennismaken met VR, AI en AR (Augmented Reality) met zo'n coole VR-bril! Op deze manier kan je dit jaar de allerdiepste oceaanbodem verkennen, gaan zwemmenn met een orkafamilie of in de schoenen stappen van een kind in Australië. Leer hoe nepnieuws sneller dan ooit verspreid kan worden en wat de risico's en mogelijkheden zijn van AI. Ontdek zoals zachte knuffelbare robots, digitale speurtochten en interactieve projecties. Of steek zelf de handen uit de mouwen bij één van de interessante workshops waar je zelf aan de slag gaat met een digitaal kunstwerk. Zelfs de allerkleinsten (3 t/m 7 jaar) kunnen aan de slag in het MiniLab!

Foto 4. Aan de slag in het MediaLab. Foto: Cinekid Festival
Bekijk het complete programma van CineKid Festival 2024. Het festival is van 19 oktober tot en met 3 november 2024 met als hoofdlocatie Pathé Amsterdam Noord, maar het festival vindt ook plaats op veel andere locaties door het hele land! Voor iedere film, workshop of activiteit kun je apart een ticket kopen via de website.
Foto 5. Films kijken én er alles over leren. Foto: Cinekid Festival

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2024-10-11 19:11:18 · Gepubliceerd: 11 oktober 2024 - 945