door

Ga eens 's avonds naar een attractiepark of ander uitje!

Foto 1. Beleef deze zomer betoverende zomeravonden. Bijvoorbeeld in de Efteling! Foto: Efteling

Van optredens onder de achtbaan tot picknicken in een dierentuin

archief oud artikel 15 juli 2024 Toerisme Landelijk Zomeravonden in de achtbaan, tussen historische huisjes, of tussen de dieren: ook deze zomervakantie zijn weer een aantal uitstapjes 's avonds open. Met een avondticket heb je daar alsnog toegang tot alle attracties en bezienswaardigheden. Extra sfeervol en vaak betaal je ook nog eens minder geld voor je kaartje! Bekijk 8 uitstapjes waar je een heerlijke zomeravond beleeft in 2024.

Extra magie in de Efteling

Kaatsheuvel, Noord-Brabant - De Efteling is altijd een sprookjesachtig dagje uit, maar het park in de schemer beleven geeft net dat beetje extra. Tot en met 1 september kun je tot 22:00 uur in het park blijven! Of koop speciale avondtickets voor €30,00 en heb de avond van je leven. Een romantische tocht in een gondoletta over de grote plas. Dwalen door een geheimzinnig schemerig Sprookjesbos, met fonkelende lichtjes aan de bomen. Gillen in achtbanen als de Baron, Python en Vliegende Hollander. Of in de wildwaterbaan Piraña, want die is weer open! Bezoek ook zeker achtbaan Joris en de Draak, want het vuur spuwen van de draak is als het donker begint te worden wel heel indrukwekkend.

Foto 2. Als de schemering begint te vallen wordt de Efteling nog geheimzinniger. Foto: Efteling

Zomeravonden in het Openluchtmuseum

Arnhem, Gelderland - Ook het Nederlands Openluchtmuseum is van 27 juli tot en met 11 augustus iedere avond open, tot 21:00 uur. Op deze lange zomeravonden is er van alles te doen in het park. Luister naar live muziek, dans bij de platenbus en volg de Zintuigenroute door het museum. Je komt een historische goochelaar tegen en kunt mee met een wildpluktocht. Kinderen draaien eindeloos rondjes in de Hollandse draaimolen en spelen historische spelletjes. Voor hongerige mensen staan overal foodtrucks. Koop speciale Zomeravond tickets voor een tientje, geldig van 16:00 uur tot 22:00 uur. Of maak er een extra lange dag van, want met je dagtickets kun je gewoon blijven plakken 's avonds.

Foto 3. Beleef fijne zomeravonden in festivalsfeer in het Nederlands Openluchttheater. Foto: Nederlands Openluchttheater @ RemySapuletej

Zoomeravonden in ARTIS

Amsterdam, Noord-Holland - Ken je de Zoomeravonden van ARTIS al? Deze historische dierentuin en botanische tuin in één blijft in juli en augustus elke zaterdag open tot zonsondergang! Er klinkt live muziek tussen de dieren, foodtrucks staan tussen de bloeiende planten en in het Planetarium reis je door het heelal tijdens de fraaie liveshows. Bezoek de dieren, volg een gratis avondrondleiding of ga zelf op pad met een luisterwandeling in je oor. Kinderen kunnen poppenkast kijken en hun eigen button maken. Maar wat deze avonden vooral bijzonder maakt is het picknicken. Verzamel je eten bij de foodtrucks, en plof neer op je picknickkleedje in dit groene park.

Foto 4. Picknicken en luisteren naar muziek tussen de dieren tijdens de Zoomeravonden in ARTIS-Park. Foto: ARTIS © Samuel van Leeuwen

Diergaarde Blijdorp enkele avonden open

Rotterdam, Zuid-Holland - Ook Diergaarde Blijdorp blijft tijdens de zomervakantie enkele avonden open. Op de zaterdagen 3, 10, 17 en 24 augustus sluiten ze hun poort pas om 21:00 uur. Kijken naar de dieren terwijl de schemering valt - en meteen de nieuwe Sumatraanse tijger bewonderen. En genieten van live muziek met een hapje en drankje op de terrassen.

Zinderende zomeravonden in Hellendoorn

Hellendoorn, Overijssel - Tientallen spannende attracties en shows zorgen voor een avontuurlijk dagje uit in Avonturenpark Hellendoorn. Deze zomer gaan ze extra lang door op de woensdagen van 31 juli en 7, 14 en 21 augustus. Tijdens deze Zinderende Zomeravonden is het park open tot 20:00 uur. Een mooi moment om kennis te maken met hun nieuwste achtbaan Ridderstrijd en de zinderende High Dive & Stunt Show. Met ridders, vuur en een duikplank die 25 meter hoog is, hoger dan het decor. Wat gaat hier gebeuren?

Zomerkriebels in Toverland

Sevenum, Limburg - Bij Attractiepark Toverland houden ze van de zomer! Ook dit jaar laten ze dat merken, want ze sluiten tot en met 25 augustus de poorten pas om 21:00 uur. Dat betekent nog een keertje in de achtbaan! Port Laguna blijft zelfs open tot 22:00 uur. Er zijn allerlei extra activiteiten, zoals een training tot tovenaar bij Merlijn, spectaculaire vuurshows en bellenblazers die giga bellen tevoorschijn toveren. Overal klinkt live muziek en de magische fontein Katara met lichtshow wordt als het begint te schemeren alleen maar mooier. Is dit nog niet genoeg Toverland voor je, zet dan je tentje op de pop-upcamping in het park, om het park 24/7 te beleven.

Foto 5. Beleef de magische sfeer van Toverland tot in de avonduurtjes. Foto: Attractiepark Toverland © Kris Van de Sande

Wild West Summer Nights in Slagharen

Slagharen, Overijssel - Attractiepark Slagharen barst van de gezinsvriendelijke activiteiten en verkoelende waterattracties. Voor een zomers dagje uit zit je hier dus wel goed. In de vakantie plakt het park hier ook nog de Wild West Summer Nights aan vast: van 24 juli tot en met 17 augustus blijven de deuren elke woensdag- en zaterdagavond open tot 21:00 uur. Op die dagen sluit het park af met zomerse muziek en een gezellig foodplein in - hoe kan het ook anders - Wild West sferen. En natuurlijk met attracties om je tussendoor mee te vermaken, want er blijven er tien open, waaronder Gold Rush, Mine Train, Apollo en Pioneer Express.

Lekker lang gaan in Walibi

Biddinghuizen, Flevoland - De woensdagen zijn van 24 juli tot en met 18 augustus lekker lang in Walibi Holland. Het park blijft dan open tot 23:00 uur, zodat je je favoriete rides ook eens in het donker kunt uitproberen. Zo heb je Goliath, de langste achtbaan van de Benelux met een topsnelheid van 106 kilometer per uur, nog nooit beleefd. En over de kop gaan in de Blast geeft je nog meer een adrenalinekick. Alleen 's avonds gaan kan ook, met de half day, half price tickets. Dan kun je vanaf 16:30 uur voor slechts €21,75 he-le-maal los gaan in het park. En dat ook nog eens met allemaal toffe optredens en muziek van bekende artiesten erbij. Met aan het eind van de avond een fraaie vuurwerkshow. Wel snel een kaartje reserveren, want ze zijn beperkt beschikbaar, afhankelijk van de drukte overdag.

Nog meer tips voor de zomervakantie

Foto 6. Beleef een zinderende zomeravond in de achtbaan. Bijvoorbeeld in Walibi, compleet met vette optredens en een vuurwerkshow. Foto: Walibi

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2024-07-18 13:35:15 · Gepubliceerd: 15 juli 2024 - 1797

Activiteiten Nederlands Openluchtmuseum

Nu te bezoeken

Oogstweekend in het Nederlands Openluchtmuseum


Kom op 7 en 8 september naar het Oogstweekend in het Nederlands Openluchtmuseum. Een weekend vol traditie, ambacht en gezelligheid voor alle leeftijden! Help met hooien of bezoek de oogstmarkt met...

Binnen enkele weken te bezoeken

Lichtwandeling 'Uitgelicht'


Indrukwekkende lichtprojecties en uitgelichte objecten in het Nederlands Openluchtmuseum nemen je mee terug in de tijd van de WO II evacués. Een bijzondere wandeling waar dit verhaal écht tot leven...