door

Spelen en speuren tussen levensgrote dinosaurussen

Foto 1. Schrik niet als je tijdens de DinoExpeditie ineens oog in oog met een dino staat! Foto: Vliegveld Twenthe

Doe een speelse speurtocht of relax in de Dinoscoop

archief oud artikel 23 juli 2024 Geschiedenis Enschede, Overijssel Dinosauriërs zijn best enge beesten en toch zijn veel kinderen gek op dino’s. Babbelt jouw kind ook non-stop over het prehistorische beest? Kom dan samen op een avontuurlijke DinoExpeditie op Vliegveld Twenthe. In de donkere Hangar 11 hebben jullie zeker een onvergetelijk dagje uit!

Lichtgevende dino's

Maak je op voor een spannende reis terug naar de prehistorie en dan specifiek de tijd van dinosauriërs. Tijdens de DinoExpeditie op de Adventure Base H11 van Vliegveld Twenthe kijkt vooral je kind de ogen uit! Maar goed ook, want in de donkere Hangar 11 moet je goed opletten. Om je heen spot je allemaal toffe dino’s en dat zijn geen normale dinosauriërs, maar lichtgevende dino’s. Wow, wat zijn ze groot! Tijdens de wandeling langs de indrukwekkende beesten, ontdek je allerlei leuke weetjes over het dier. Wist je bijvoorbeeld dat ze zo’n 165 miljoen jaar hebben bestaan? Of dat er zowel vleesetende als plantetende dino's bestonden?

Foto 2. Tijdens de DinoExpeditie maak je een spannende reis terug naar de tijd van de dinosauriërs. Foto: Vliegveld Twenthe

Dino-diploma

Zodra jullie alle elf lichtgevende dino’s hebben gevonden, stappen jullie het speciale Dino Museum binnen voor nóg meer weetjes. Hier ga je mee op een tijdreis: van 4,6 jaar geleden tot nu, en van de Verenigde Staten tot aan Antartica. Neem alle informatie goed in je op! Er is namelijk ook een speurtocht over dino’s met als beloning een heus Dino-diploma. Zo word je een echte expert! Aan speelplezier kom je trouwens niet te kort tijdens de expeditie. De route bestaat uit informatieve en speelse opdrachten. Zo kun je botten opgraven van dino’s als een echte onderzoeker. Of check jouw springvaardigheden; spring jij net zo ver als een microraptor? Niet getreurd als dat niet zo is. Misschien ben jij veel beter in stampen en stamp jij wél net zo hard als een T-rex. Roarr!

Foto 3. Onderzoek de gigantische dinosauriër van héél dichtbij tijdens de interactieve speurtocht. Foto: Vliegveld Twenthe

Relaxen in Dinoscoop

Van al het speuren en spelen verlies je wel een heleboel energie. Gelukkig kun je tijdens de DinoExpeditie ook genoeg rustige activiteiten doen. Ga bijvoorbeeld naar de speciale Dinoscoop en kijk naar Jurassic Park of andere films over dinosauriërs. Of laat je creativiteit los in de knutselhoek. Krijg je weer zin in iets actiefs? Dan is er ook nog een toffe lasergame en schaatsbaan. Voor hongerige maag of droge keel kun je vervolgens terecht op het horecaplein. Hier hebben ze onder meer heerlijke belegde broodjes en een ijskoude Dinoslush. Mmm!

Handig om te weten

  • De DinoExpeditie vind je van 23 juli tot en met 25 augustus op Vliegveld Twenthe;
  • De expeditie is zes dagen per week te bezoeken. Alleen op maandag is het vliegveld gesloten;
  • Een dagticket kost €10,50 per persoon. Kinderen tot en met twee jaar hebben gratis entree;
  • Je kunt ook een kinderfeestje organiseren tijdens de expeditie! Het feestje duurt zes uur en kost €17,50 per persoon.
Foto 4. Kom speuren en spelen tussen de levensgrote dinosauriërs en haal je Dino-diploma! Foto: Vliegveld Twenthe

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2024-07-29 13:53:21 · Gepubliceerd: 23 juli 2024 - 2547