door

Dompel je onder in een theatrale wereld!

Foto 1. Of je nou een leek bent of theaterfan: op Theaterfestival Boulevard is altijd wel iets leuks te zien. Foto: Parkpodium © Karin Jonkers

Van toneelstuk en musical tot circusact

archief oud artikel 24 juli 2024 Cultuur Den Bosch, Noord-Brabant Liefhebbers van theater of gewoon een cultureel dagje uit kunnen hun hart ophalen. Het grote Theaterfestival Boulevard komt er weer aan en deze zomer keert het terug naar het prachtige Den Bosch! Maak je op voor inspirerende, kunstzinnige, hilarische voorstellingen en leuke andere activiteiten. Of je nou verstand hebt van theater of een leek bent: aan elke smaak wordt gedacht!

Festival voor iedereen

Het Theaterfestival Boulevard wil een festival zijn voor iedereen. Als je de naam hoort, denk je misschien als eerste aan toneelstukken en muziektheatervoorstellingen. Maar het theaterfestival in Den Bosch is meer dan dat! Van 1 tot en met 11 augustus 2024 kun je ook genieten van cabaret, spoken word en circusacts. Al wordt alles wel op een theatrale manier gebracht, bijvoorbeeld in de gratis voorstelling Ripple op het Torenpodium op de Parade. De dansers uit deze voorstelling bewegen zich op fascinerende wijze door en over de bewegende spiraal. Wow!

Op Theaterfestival Boulevard vind je gratis activiteiten, maar ook voorstellingen waar je een ticket voor moet kopen. Kijk op de website van het festival voor het programma en meer informatie.

Parade: hart van het festival

De Parade in Den Bosch is hét hart van het theaterfestival. Hier vind je diverse toneel-, dans- en muziekvoorstellingen. Of stap eens de kleine kamer van Schippers&VanGucht binnen. EENIEDEREEN is een installatie waar video, muziek, trilling en een live optreden zich versmelten tot een intieme ontmoeting met twaalf andere mensen. Laat alles even tot je doordringen. Eén ding kunnen we alvast verklappen: hier voel je je altijd gezien! Wandel daarna door naar een iets luchtigere, maar ook tragische voorstelling over honden. De Grootste Hondenshow ter Wereld in Nederland raakt waarschijnlijk vooral hondenbaasjes. Achteraf wil je je dierenvriend zo snel mogelijk extra liefde geven.

Foto 2. De Parade in Den Bosch is hét hart van het theaterfestival. Foto: Theaterfestival Boulevard

Levenslessen van kabouters

Blijf overigens niet alleen rondhangen in de vestingstad. In de omgeving van Den Bosch vind je namelijk ook enkele voorstellingen, die horen bij het theaterfestival. Zo is Voor ze verdwijnen van regisseur Elien van den Hoek op Landgoed Bleijendijk ook erg leuk. Ga mee op een bijzondere expeditie naar de leefwereld van… kabouters. Ja, echt! Wellicht ga je hier lacherig naar toe, maar grote kans dat je met allerlei overpeinzingen thuiskomt. Kabouters geven je blijkbaar veel levenslessen! Dan is de voorstelling Een leuk avondje uit heel fijn als afwisseling. De emoties lopen hoog op, maar hartverwarmend is de musical wel.

Vrolijke jeugd- en familievoorstellingen

Het theaterfestival is er dus voor alle leeftijden. Zo vind je gedurende deze periode ook verschillende jeugdvoorstellingen, zoals Grote Mensen. Een komische voorstelling over twee vrouwen, die erg vergelijkbaar zijn met Buurman & Buurman. Of de vrolijke voorstelling over spin Anansi die een strijd aangaat met de sterke, grote olifant. Ah oh! Welk toneelstuk je verder niet wil missen is Tortot. Hierin zie je langzaamaan een vriendschap ontstaan tussen soldaat Tortot en het irritante kind George, dat plotseling in zijn keuken staat. Niet alleen steelt George het hart van Tortot, maar ook van de festivalbezoekers. Vol ontroering ga je naar huis én met een volle maag, want je wordt ook getrakteerd op lekkere gerechten. Yummie!

Foto 3. Na de familievoorstelling Tortot ga je vol ontroering én met een maag vol eten naar huis. Foto: Theaterfestival Boulevard © Wannes Cré

Nog meer leuks in Den Bosch

Foto 4. Tijdens het Theaterfestival Boulevard wordt de hele binnenstad van Den Bosch omgetoverd tot theater-walhalla. Foto: Katja Heitmann © Karin Jonkers

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2024-07-25 11:49:33 · Gepubliceerd: 24 juli 2024 - 1895