door

Avé, de Romeinen komen naar Archeon!

Foto 1. De Romeinen nemen Archeon over. Foto: Museumpark Archeon

Bezoek deze zomer het Internationaal Romeins Festival

archief oud artikel 27 juli 2024 Toerisme Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland Blinkende zwaarden, kletterende maliënkolders en bloedstollende gevechten: de Romeinen komen naar Museumpark Archeon! Je kunt ze ontmoeten van 4 tot en met 17 augustus tijdens het Internationaal Romeins Festival in Alphen aan den Rijn. Ontdek hoe zij vroeger leefden én hoe ze elkaar te lijf gaan tijdens een gladiatorengevecht. Alsof je tweeduizend jaar teruggaat in de tijd!

Stap in de Romeinse wereld

Deze zomer zetten Romeinen hun kamp op in Museumpark Archeon. Stap in hun wereld en ervaar hoe zij tweeduizend jaar geleden leefden. Wat aten ze, welke kleding droegen ze, waar hielden ze zich mee bezig? Je ontmoet ambachtslieden die koken, kleding maken en mozaïeken leggen. Ook een grote hobby van de Romeinen: gemasseerd worden. Daarvan kun jij meegenieten: laat je masseren in het imposante badhuis! Schuif ook aan bij een ceremonie in de Romeinse Tempel.

Foto 2. Je stapt in het leven van een Romein. Foto: Museumpark Archeon

Soldaten en gladiatoren

Wie aan Romeinen denkt, denkt natuurlijk vooral aan de soldaten in hun herkenbare harnassen en de pluimen op hun helm. Ook deze legionairs lopen in groten getale rond door het museumpark. Dagelijks geven ze een uitgebreide demonstratie in de Arena, waarbij ze verschillende verdedigings- en vechttechnieken laten zien. Ook wordt iedere dag een gladiatorenshow gehouden in de Arena. Gladiatoren gaan elkaar te lijf, en het gaat er hard aan toe: ze willen allemaal winnen! Voor wie juich jij tijdens deze spectaculaire show?

Word zelf een Romein

Zelf meedoen? Je kunt je laten trainen door de soldaten en mee exerceren in het Romeins legioen. Wat een belevenis! Is dat toch iets te spannend, dan kun je ook Romeinse helmen passen en je verkleden in Romeinse kleding voor een bijzonder fotomoment. Maak ook een echte Romeinse fibula – een soort speld – die je mee naar huis mag meenemen.

Romeins aanligdiner op 16 augustus

Op vrijdag 16 augustus gaan de deuren van de Romeinse Herberg open voor een groots bacchanaal tijdens het Spartacus Theatrum Aanligdiner. Ga aanliggen (of zitten) aan tafel en geniet van heerlijke Romeinse gerechten terwijl zich een spannend schouwspel voor je afspeelt. Want plots verandert het vredige diner in een opstand: de bediendes belanden in een gevecht! Een bijzondere ervaring waar je bij wil zijn – een tafel reserveren kan via de de website van Archeon.

Foto 3. De Romeinen zaten niet, maar lagen aan tafel. Foto: Museumpark Archeon

Goed om te weten

  • Het Internationaal Romeins Festival is te bezoeken van 4 tot en met 17 augustus 2024 in Museumpark Archeon.
  • Iedere dag zijn er diverse shows en demonstraties te zien, zoals gladiatorentrainingen en exercitiedemonstraties. Het hoogtepunt is de dagelijkse gladiatorenshow in de Arena, waar gladiatoren strijden voor hun vrijheid.
  • Reserveer kaarten voor het Spartacus Theatrum Aanligdiner op 16 augustus via de website van Archeon.
  • Er is nog veel meer te beleven in Archeon deze zomer, zoals de Prehistorische week en de Middeleeuwse week.
Foto 4. Het gaat er heftig aan toe tijdens de gladiatorengevechten! Foto: Museumpark Archeon

Nieuws - Laatst gewijzigd: 2024-07-25 15:39:49 · Gepubliceerd: 27 juli 2024 - 770