door

Ga op ontdekkingstocht over de aarde

Foto 1. Op GeoFort staat alles in het teken van de aarde. Foto: GeoFort

Van een speurtuin tot Minecraft-robots

archief oud artikel 31 juli 2024 Natuur Herwijnen, Gelderland De zomervakantie is nog volop aan de gang. En gelukkig voor thuisblijvers hebben we in Nederland ook eindelijk dagen vol zon. Vieren jij en je gezin vakantie in eigen land? Ga dan een dagje uit naar GeoFort! Hier ontdek je een prachtig, historisch forteiland en beleven kinderen altijd een plezierige dag - zelfs als het toch ineens regent.

Extra veel activiteiten

Het GeoFort op de Betuwe was ooit een verdedigingswerk en onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tegenwoordig is het een groot themapark met allerlei leuke activiteiten. Daarbij staat alles in het teken van de aarde. Je weet heus wel hoe het momenteel gaat met onze aardbol. Niet goed dus, maar hoe ziet de toekomst er dan uit als we zo doorgaan? Ontdek het tijdens de GeoExperience op het spannende forteiland, waar deze zomer extra veel te doen is!

Foto 2. Tijdens de zomervakantie zijn er op het spannende forteiland extra veel leuke activiteiten! Foto: GeoFort
GeoFort is elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Bestel nu je tickets voor GeoFort met korting! De korting geldt alleen op online gekochte tickets. De zomeractie duurt tot en met 1 september 2024.

Red samen de aarde!

De druk op het klimaat is hoog en ook GeoFort vindt het belangrijk, dat we iets doen tegen de klimaatsverandering. Om je meer bij te brengen over de aarde en haar toekomst, is er het Toekomst Theater. Een leuke interactieve voorstelling voor kinderen, maar de ouders mogen zeker mee! Help vervolgens samen bij het stoppen van de Klimaatklok. Eerst luisteren jullie naar verhalen van Generaal Krayenhoff, koning Afval en de Professor over de toekomst van de aarde. Daarna start een spannende speurtocht met puzzels en vragen over het klimaat, de natuur en afval. Ontrafelen jullie de juiste codes?

Foto 3. Luister in het Toekomst Theater naar boeiende verhalen van Generaal Krayenhoff, koning Afval en de Professor over de toekomst van onze aardbol. Foto: GeoFort

Ontdekkingstocht

Buiten op het forteiland vind je ook een bijzonder wandelpad: de zogenoemde Telephone Trail. Trek je schoenen uit en bewandel het blote voeten pad. Een heel apart blote voeten pad, want deze bestaat uit materialen die in je mobiele telefoon zitten! Je zal waarschijnlijk verbaasd zijn, hoeveel je smartphone heeft bijgedragen aan het verslechterende klimaat. Oei! Na deze unieke wandeling loop je door naar de speciale speurtuin, waar je kunt spelen, klimmen en klauteren. Of ga lekker aan de slag met houten planken of duurzame bamboestokken.

Foto 4. Wist je dat ook je smartphone heeft bijgedragen aan het verslechterende klimaat? Foto: GeoFort

Minecraft-robot besturen

Of het nou een hete of regenachtige zomerdag: op GeoFort is het elke dag goed vertoeven. Zo vind je in de koele bunkers altijd de nodige verfrissing of een schuilplek tegen de regen. Daarnaast slaat de verveling nooit toe! Zo zijn er bijvoorbeeld ook de onwijs populaire en erg leuke Minecraft workshops. Terwijl de ouders even rustig een drankje nemen op het terras of in het restaurant, kruipt het kind achter de vertrouwde computer. Tijdens de Minecraft workshop ben je waarschijnlijk wel even zoet. Zo kun je onder andere leren programmeren, om vervolgens een beweegbare Minecraft-robot te besturen. Cool! Of ontcijfer samen met andere Minecrafters de inhoud van de Minecraft Klimaat Kist.

Foto 5. Leer tijdens de Minecraft-workshops hoe je een coole Minecraft-robot bestuurt. Foto: GeoFort

Goed om te weten

  • Het Toekomst Theater kun je bezoeken op dinsdag 6, woensdag 7 en 14 augustus en is inbegrepen bij je museumkaartje;
  • Laat je op woensdag 7 en 14 augustus ook meteen schminken als een fee of Minecraft wezen!;
  • De Minecraft-workshops reserveer je van tevoren via de website van GeoFort;
  • En eet na je bezoek gezellig samen iets lekkers in pannenkoekenrestaurant de WereldPan.
Foto 6. Of het nou zonnig is of regent: op GeoFort beleef je met het gezin altijd een plezierig dagje uit! Foto: GeoFort

Gesponsorde bijdrage - Laatst gewijzigd: 2024-07-31 15:07:46 · Gepubliceerd: 31 juli 2024 - 968